Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntysalon valokuituyhteydet kuntoon – "Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on"

Klaukkalan pohjoisosassa Mäntysalossa on parhaillaan käynnissä valokuituverkon rakennustyöt, jotka tulevat nopeuttamaan alueen verkkoyhteyksiä. Valokuituverkon rakentaa Valokuitunen Oy.

Yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että vaikka rakennustyöt ovat jo vauhdissa, niin nopeasti toimivat asukkaat ehtivät vielä tilata valokuituliittymän.

Valokuitu on kiinteä ja nopea nettiyhteys, joka kaivetaan kaapelina maahan ja vedetään suoraan taloon asti.

– Täällä on ollut niin paljon kiinnostusta valokuitua kohtaan, että olemme päässeet rakentamaan uutta verkkoa. Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on. Valokuidulla etätyöt hoituvat luotettavasti ja kaistaa riittää koko kodin tarpeisiin, sanoo Valokuitunen Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna Mutka yrityksen tiedotteessa.

Mutka muistuttaa, että valokuituyhteydet rakennetaan maan alle, mikä tarkoittaa kaivuutöitä koko naapurustossa. Siksi valokuituyhteydet on aina järkevintä rakentaa kerralla mahdollisimman monelle saman alueen asukkaalle.

Nurmijärvellä onkin useampia valokuidun rakennushankkeita menossa eri puolilla kuntaa, kun kaivuutöitä tehdään useampaan talouteen kerralla.

Valokuitua toteuttavat eri puolilla kuntaa eri yritykset.

Osa valokuituverkoista on operaattoreiden toteuttamia, mutta Valokuitusen valokuituverkko on avoin, eli verkkoon liittyvä kotitalous ei ole sidoksissa vain yhteen palveluntarjoajaan vaan asukas voi valita haluamansa netti- ja tv-palvelut usean eri operaattorin tarjonnasta.

Valokuitunen Oy:n tiedotteen mukaan valokuituverkon tiedonsiirtokyky on käytännössä rajaton ja verkko on erittäin toimintavarma maahan kaivettujen kaapeleiden ansiosta.

– Tämä helpottaa esimerkiksi etätöitä tekeviä nyt ja etenkin tulevaisuudessa.

Tiedotteessa ennustetaan, että vuonna 2030 tietoliikenneverkoissa liikkuu 150 kertaa enemmän dataa kuin nyt. Traficomin tilastokoonnin mukaan kuitenkin vain noin 9 prosenttia Suomen kiinteistä laajakaistaliittymistä on toteutettu valokuidulla, ja pientaloalueilla yhteydet ovat heikommat kuin kerrostaloissa.

– Tulevaisuudessa nopeiden ja luotettavien verkkojen merkitys vain kasvaa, kun yhä enemmän esimerkiksi kodin laitteita yhdistetään nettiin. Valokuitu onkin investointi, joka nostaa sekä kiinteistön että koko asuinalueen arvostusta, Mutka sanoo tiedotteessa.