NJS murtui PK-35:n käsittelyssä – lupaavan alun jälkeen 4-0 kotijoukkueen eduksi

Miro Salminen ja Brian Jeng. Matti Murto

Matti Murto

NJS:n ensivisiitti sateisella MagneCit Areenalla PK-35:n vieraana päättyi lauantaina lupaavan alun jälkeen murheellisesti peräti 4–0 kotijoukkueen eduksi.

PK-35 kuuluu lohkon ennakkosuosikkeihin. Heillä oli avauskokoonpanossa neljä pelaajaa, joilla on kokemusta Veikkausliigasta yhteensä 305 peliä.

Palokärjet aloitti samalla ryhmällä ja samalla hyvällä pelillä, jolla lappeenrantalaiset oli viikkoa aiemmin kukistettu. Molemmat joukkueet prässäsivät varsin ylhäällä. NJS oli aluksi hiukan hallitsevampi, ja sekä Samuel Tammivuorelle että Tony Lehtimäelle avautui tilaisuus maalintekoon, mutta tulosta ei syntynyt. Sen sijaan Aapi Helvelahti onnistui viemään isännät johtoon 28. minuutilla kulmapotkusta.

Johto-osuma käänsi hallintaa isännille ja johtoa varjeltiin rikkomalla NJS:n pelinrakentelua. Vaihdosta loukkaantuneen Markus Laihasen tilalle tuli puolen tunnin kohdalla Vico Salminen, joka pian kentälle tultuaan pääsi nopean hyökkäyksen jatkoksi nokikkain maalivahti Toni Korkiakosken kanssa. Takaa ryntäsi Helvelahti ja jyräsi Salmisen kumoon. Tuomari vei pallon pilkulle, mutta Korkiakoski torjui Tony vedon. Pelikellossa 38. minuuttia. Menetetty tasoitusmahdollisuus näkyi NJS:n pelissä ja puoliajan loppua hallitsi PK-35.

Toisen puoliajan alku jatkui pelillisesti rikkonaisena. Vajaan tunnin kohdalla NJS:n taakka kasvoi, kun Reko Räsänen rikkoi PK-35:n kulmapotkutilanteessa Marko Koskista ja pallo laitettiin pilkulle. Joni Korhonen laukoi pallon alakulmaan ja isännät 2–0 johtoon. Otso Knuuttila oli vedossa hyvin mukana, mutta se oli hiukan liian kova ja tarkka.

Nyt isäntien peli vapautui ja NJS:n peli näytti taantuvan. Hallinta siirtyi selvästi PK-35:lle. Korhonen laukoi pitkän hyökkäyksen päätteeksi toisen maalinsa Esa Terävän keskityksestä 67. minuutilla ja loppulukemat 4–0 puski kuusi minuuttia myöhemmin Ville Salmikivi puolustajien välistä.

Peliaikaa oli vielä jäljellä, mutta PK-35 nosti hiukan jalkaa kaasulta ja NJS tuli taas peliin mukaan.

Vaihdosta tullut Joona Tukiaisen eteni kuudentoista alueelle, mutta kova veto meni ohi. Vico Salminen katkaisi maalivahdin huolimattoman syötön Biran Jengille ja oli vastakkain maalivahdin kanssa kun Jeng torppasi hänet ja nuorempi Salminen hankki jo toisen rangaistuspotkun. Nyt laukomaan asettui Aapo Mäki, mutta Korkiakoski torjui tämänkin rankkarin. Jeng sai tilanteesta toisen keltaisensa ja poistettiin kentältä.

NJS:llä oli vielä yksi tilanne, kun Eetu Sankkinen sai Janar Georgelta syötön, harhautti Terävää ja laukoi tulisesti kuudentoista alueelta kohti takanurkkaa, mutta Korkiakosken paraatitorjunta piti isäntien maalin koskemattomana.

Pelillisesti ensimmäinen puolituntinen oli lupaava, mutta palokärkien sulat kastuivat kun maalin tappioasemassa takaa-ajo ei onnistunut. Tähän päälle toisen puoliajan alussa 2–0 isännille ja toiveet pisteistä haihtuivat, kun mikään ei onnistunut. Kaksi menetettyä rangaistuspotkua kuvasti sateisia tunnelmia.

JäPS jatkaa A-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä voitettuaan Honka Akatemian. Palokärkien sijoitus on nyt kymmenes tasapistein Reippaan (9.) ja Kultsun (11.) kanssa. Viikingit pysyi jumbona.

Seuraavaksi NJS kohtaa EPS:n lauantaina 11.7. klo 16. Tapahtumapaikka on Espoonlahti 2TN, Espoonlahdentie 2–4.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ensin ruuhkautui koronanäytteiden tutkiminen, nyt Keusoten koronapuhelin
 2. Uusi kuntosali Kirkonkylään – KuntoKruunu laajentaa toimintaansa
 3. Nurmijärven lukioratkaisuun aikalisä – kunta selvittää edullisempia vaihtoehtoja lukiolle
 4. Nurmijärvellä ei uusia koronatartuntoja – jo kymmenes koronaton viikko putkeen
 5. Lidl ja Tokmanni avaavat yhteismyymälän Kirkonkylään – "Paljon odotettu ja toivottu hanke"
 6. Kirkonkylän Lidliin päivittäistavaraa ja käyttötavaroita – myös paistopiste suunnitteilla
 7. Silja Line Seurakisat toivat vipinää Klaukkalan urheilukentälle
 8. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 9. Pokaali kainaloon yöksi – 11-vuotias Daniel Raisvuo nauttii kiihdytysautoilun yhteisöllisyydestä
 10. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"
 11. Miten puhua nuorelle koronaviruksesta? MLL neuvoo vanhempia olemaan rohkaisevia, mutta realistisia – ja muistuttamaan koulujen ohjeiden noudattamisesta
 12. USU: Taloyhtiön yhtiökokous voi olla koronalinko – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"
 13. Hus: Koronavirusnäytteiden tutkiminen ruuhkautui, asiakkaiden on varauduttava useiden päivien viiveisiin
 14. NJS:lle harmittava tappio – PK-35 lisäajalla voittoon
 15. Alaikäiset pojat tehtailivat useita miljoonia tietomurtoja – hyödyt jäivät vähäisiksi, mutta seuraukset voivat olla kovat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.