Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusotelta vahvistus: Ikääntyneiden päivätoiminta loppuu Rajamäellä

Ikääntyneiden päivätoiminta loppuu ainakin toistaiseksi Rajamäellä.

Keusoten tuoreen tiedotteen mukaan päivätoiminta jatkuu 31. elokuuta Nurmijärvellä vain Kirkonkylässä ja Klaukkalassa. Kirkonkylässä päivätoimintaa järjestetään Toreeninmäen tiloissa (Rajamäentie 9 a) ja Klaukkalassa Kissankellossa (Suopolku 3).

Aiemmin päivätoimintaa järjestetty myös Rajamäen Ratakujalla.

– Syksyn myötä Nurmijärven ja Tuusulan päivätoiminnassa tulee kokoontumispaikkamuutoksia. Nurmijärvellä päivätoiminta jatkuu Kirkonkylässä Toreeninmäellä sekä Klaukkalassa. Toreeninmäelle siirretään toiminta, jota aiemmin on järjestetty Heikkarin palvelutalossa sekä Rajamäellä, Keusoten tiedotteessa todetaan.

Keusoten mukaan muutoksella mahdollistetaan toiminnan monipuolisuus ja varaudutaan myös siihen, että osallistujamäärät saattavat olla aiempia pienempiä osan riskiryhmistä välttäessä edelleen ryhmäkokoontumisia.

Jo kesäkuussa Nurmijärven Uutiset kertoi päiväkeskustoiminnan loppuvan kokonaan Kirkonkylässä sijaitsevan Onnenkimpaleen palvelutalon Heikkarin tiloissa.

Vielä tuolloin Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän ikäihmisten ja vammaisten palveluiden palvelujohtaja Erja Pentti kuitenkin kommentoi lehdelle, että Rajamäen tilannetta arvioidaan erikseen peilaten asiakkaiden tilannetta soveltamisohjeeseen nähden.

– Jos Rajamäen asiakasmäärä näyttää syksyllä liian pieneltä, niin pohdimme päivätoiminnan tarvitsijoiden yhdistämistä Kirkonkylän ryhmän kanssa, Pentti kommentoi kesäkuun alussa.

Nyt kuukautta myöhemmin päätös Rajamäen ryhmän yhdistämisestä Kirkonkylän ryhmän kanssa on tehty.

Nurmijärven Uutiset ei tavoittanut Keusotesta ketään kommentoimaan asiaa.

Ikääntyneiden päivätoiminta on ollut koronaepidemien takia keskeytettynä maaliskuusta lähtien.

Nurmijärven lisäksi päivätoimintaa järjestetään syksyllä Hyvinkäällä (Riihimäenkatu 91), Tuusulassa (Hyryläntie 13) ja Mäntsälässä (Kivistöntie 13)

Keusoten tiedotteessa kerrotaan, että kaikkiin päivätoiminnassa mukana olleisiin asiakkaisiin ollaan elokuun aikana yhteydessä puhelimitse. Lisäksi heille lähetetään kirje, jossa kerrotaan päivätoiminnan kokoontumispaikat ja -ajat.

Päivätoiminta on ennaltaehkäisevää toimintaa, jolla tuetaan ikääntyneen toimintakykyä, omatoimisuutta ja kotona asumista. Sillä tuetaan myös omaishoitajien jaksamista. Omaishoitajan lakisääteinen vapaa hoitotyöstä on mahdollista saada vaihtoehtoisesti päivätoiminnan avulla.

Toimintaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen, p. 019 226 0403 tai sähköpostilla neuvonta.ikaihmiset@keusote.fi Asiakasohjauksen puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–15 ja perjantaisin klo 8–13. Päivätoiminnassa noudatetaan yhtymähallituksen asettamia asiakasmaksuja.

Aiheesta lisää myöhemmin Nurmijärven Uutisissa