Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Luonnossa kannattaa liikkua rauhassa” – Seitsemän veljeksen vaellusreitti tarjoaa mielenrauhaa

Nurmijärven naapurikunnassa, Hyvinkään kirjaston aulassa pääsee parhaillaan tutustumaan Seitsemän veljeksen vaellusreitin maisemiin. Hyvinkään Ladun puheenjohtaja Timo Tuomainen on valokuvannut reitin parhaimpia kohteita.

– Seitsemän veljeksen vaellusreitillä on paljon hienoja maisemia ja monipuolista luontoa. Oma suosikkipaikkani on Sveitsi. Meidän omat harjumme ovat todella upeita.

Tuomainen kertoo pitävänsä luontokuvauksesta.

– Kuvaan maisemia ja kasveja, kaikkea mikä pysyy paikoillaan, hän naurahtaa.

– Luonnossa kannattaa liikkua rauhakseltaan ja pysähtyä välillä katselemaan maisemia. Se rauhoittaa ja antaa enemmän.

Hyvinkään kirjastossa esillä olevat valokuvat Tuomainen on ottanut Citynnomadi-sovelluksen kuvituskuviksi. Sovellus kannattaakin lisätä puhelimeen ennen reitille lähtöä. Se toimii oppaana ja sen avulla saa lisätietoa matkan varrella vastaan tulevista kohteista.

Opastein merkattu Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Hyvinkäältä Tuusulaan. Hyvinkään puolella opastettua reittiä on 18 kilometriä.

Reitti lähtee Sveitsin majalta, josta se jatkaa Usmin ja Petkelsuon kautta Herusiin ja sieltä Nurmijärven puolelle Tuusulaan.

Alkuperäinen reitti kulki Helsingin keskustaan Aleksis Kiven patsaalle saakka ja oli pituudeltaan 90 kilometriä. Osuus Tuusulasta Helsinkiin on edelleen olemassa, mutta siellä ei ole enää opaskylttejä.

Tuomainen kannustaa kaikkia tutustumaan reittiin. Sveitsissä reitti on helppokulkuista. Usmin puolella polku hieman kapenee ja joissain kohdin saattavat tennarit hieman kastua. Vaikeakulkuista maasto ei ole Hyvinkään puolella missään vaiheessa.

Matkaa voi tehdä oman kunnon ja mielenkiinnon mukaan. Jos kunto sallii, voi vaeltaa läpi koko reitin.

– Laittaa jalkaan pitävät jalkineet ja ottaa evästä mukaan ja kävelee koko 18 kilometriä Sveitsin majalta Hyvinkään rajalle ja tulee Herusista paikallisbussilla pois. Välillä vastaan on tullut väkeä rinkkojenkin kanssa. Osa saattaa jopa yöpyä matkan varrella.

Toinen vaihtoehto on valita itseään kiinnostavia kohteita ja käydä vain niissä.

– Kiipeää Usmin jylhille kallioille tai piipahtaa Iso-Karhulla. Ne ovat molemmat upeita erämaisia paikkoja. Suosittelen käymään myös Petkelsuolla. Se on hieno paikka, Tuomainen suosittelee.