Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menestystä Nurmijärvelle beach volleyn SM-kiertueelta Kouvolasta

Viime viikonlopun beach volleyn SM-osakilpailussa Kouvolassa Topio/Vetriö pari sijoittui kolmanneksi ja Topio/Piippo toiseksi.

Topio/Vetriölle tuli lauantain ensimmäisestä pelistä 2–1 voitto, jonka jälkeen toisella kierroksella vastaan asettui jälleen Team Härkönen Sterkman eli Pyry Topio parinsa Pekka Piipon kanssa. Vili Topio ja Verneri Vetriö veivät voiton luvuin 2–0.

Sunnuntai-aamun puolivälierässä veljesparia Pennanen/Pennanen vastaan Topio/Vetriö esitti varmoja otteita ja peli heille selkein lukemin 2–0 ja paikka neljän joukkoon. Välierässä vastassa oli Suomen miesten kärkipari Nurminen/Siren, joka vei paikan finaaliin selkein lukemin 2–0.

Pari Topio/Piippo lähti Kouvolan SM-osakilpailuun hieman epävarmoissa tunnelmissa. Pyry Topion varpaaseen edellisviikonloppuna tullut vekki esti harjoittelun lähes koko viikolta.

Ensimmäisessä ottelussa peli oli vielä aika jäykkää ja velttoa, ja vastapuolella ollut Kimmo Kekäläinen venytti yhdessä parinsa Jani Miinalaisen kanssa pelin kolmeen erään.

– Otteemme olivat kuitenkin jo lähellä omaa hyvää tasoa, joka riitti voittoon selkein numeroin, Topio ja Piippo kertovat.

Toisessa matsissa oli tiedossa kova kamppailu paria Vili Topio–Verneri Vetriö vastaan.

– Alku lähti meiltä hyvin, ja tuli tunne, että nytkö se ketsuppipullo aukeaa. Teimme kuitenkin selkeässä johtoasemassa muutaman helpon virheen, ja vastustaja alkoi pelaamaan loistavasti kääntäen ensimmäisen erän edukseen 21–18. Vastustaja jatkoi hurmiomaisia otteitaan, ja vei toisenkin erän. Jouduimme näin tappiokaavion puolelle.

Tappiokaavion lauantain peleistä ensimmäisen Mannisen veljeksiä vastaan Topio/Piippo selvitti kunnialla 2–0.

– Välillä olimme vaikeuksissa Miikan hyppysyöttöjen kanssa. Oma syöttö puri onneksi myös mukavasti.

Illan päätösmatsissa Parviainen/Peltonen paria vastaan Topio/Piippo voitti ensimmäisen erän selvästi, mutta toisessa vastustaja sai alussa neljän pisteen johtoaseman, joka säilyi aina 16–12 tilanteeseen asti.

– Siinä puristimme hyvän syötön ja torjunta-puolustuspelin turvin peli tasoihin, ja erä tuli lopulta jatkopalloilla meille.

Sunnuntain kauden tärkeimmästä pelistä Viljamaan serkuksia vastaan muodostui aamupeliksi kovatasoinen trilleri.

– Oma sideout oli tehokasta, ja syötön purressa hyvin pääsimme erätauolle 1–0 johdossa. Toisessa erässä vastustaja alkoi pääsemään peliin paremmin mukaan, ja me teimme muutamia pehmeitä ratkaisuja, joten peli tasoittui. Lopussa meillä oli vielä paikkoja ratkaista erä eduksemme, mutta ei pystytty, ja kun Saku Viljamaa otti pari ilmiömäistä puolustusta, erä meni vastustajan nimiin, Topio ja Piippo kertovat.

Kolmas erä päättyi parin Topio/Piippo voittoon 16–14.

– Välierässä pelasimme Keskitalo/Pulkkinen paria vastaan kauden parhaan pelimme. Onnistuimme lähes jokaisella osa-alueella, ja kun vastustaja ei saanut omaa peliään käyntiin oikeastaan missään vaiheessa, tuloksena oli selkeä 2–0 voitto.

Topio/Piippo pääsi näin mittaamaan finaaliin Nurminen/Siren pelin tason.

– Loppuottelu oli turnauksen seitsemäs pelimme, ja se alkoi jo tuntua jaloissa vähän liikaa. Olimme silti pelissä ihan hyvin mukana, mutta lopullinen terävyys varsinkin hyökkäyksien päättämisessä puuttui. Ja kun vastapuolella on maailman tasollakin huippuluokan puolustuspelaaja, niin palloa on silloin vaikea saada kuolemaan. Oma syöttö, torjunta ja puolustus toimi hyvin, joten meillä oli kuitenkin omat hetkemme pelissä, mutta se ei riitä, jos sideout ei ole tehokasta.

Tuloksena tappio 0–2 (16–21,11–21). Lopputuloksena Team Härkönen Sterkmanille siis 2.sija.