Uutta tietoa Rajamäeltä loppuvasta päivätoiminnasta: Asiakkaita liian vähän, vuokrasopimus jo irtisanottu

Muutos: Keusote keskittää ikääntyneiden päivätoiminnan Kirkonkylään ja Klaukkalaan. Rajamäen tilan vuokrasopimus irtisanottiin.

Ikääntyneiden päivätoimintaa järjestettiin vielä keväällä Kirkonkylän Heikkarissa. 31. elokuuta lähtien päivätoimintaa järjestetään Toreeninmäessä. Toreeninmäelle siirretään toiminta, jota aiemmin on järjestetty Heikkarin palvelutalossa sekä Rajamäellä. Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän järjestämä ikääntyneiden päivätoiminta loppuu Rajamäellä.

Koronaepidemian takia maaliskuusta asti tauolla ollut päivätoiminta jatkuu maanantaina 31. elokuuta alkaen Nurmijärvellä vain Kirkonkylässä ja Klaukkalassa. Kirkonkylässä päivätoimintaa järjestetään Toreeninmäen tiloissa (Rajamäentie 9 a) ja Klaukkalassa Kissankellossa (Suopolku 3).

Aiemmin päivätoimintaa järjestettiin myös Rajamäen Ratakujalla. Muutoksen myötä päivätoiminta Rajamäellä siis loppuu kokonaan.

Keusoten kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö Minna Koivumäki kertoo, että Keusote on irtisanonut Ratakujan vuokrasopimuksen päättymään 31.8.2020.

Muutoksella mahdollistetaan Keusoten mukaan toiminnan monipuolisuus ja varaudutaan myös siihen, että osallistujamäärät saattavat olla aiempia pienempiä osan riskiryhmistä välttäessä edelleen ryhmäkokoontumisia.

Jatkossa Rajamäen ja Kirkonkylän ikääntyneiden päivätoiminta järjestetään Toreeninmäellä Satelliitti-nimisessä tilassa.

Aiemmin Kirkonkylän päivätoiminta järjestettiin Onnenkimpaleen palvelutalon Heikkarin tiloissa. Nurmijärven Uutiset kertoi jo aiemmin (NU 10.6.), että Keusote on irtisanonut vuokrasopimuksen ja siirtää päivätoiminnan Toreeninmäkeen, jossa on tila vapaana ja jonka vuokraa Keusote maksaa jo nyt.

Samassa yhteydessä Keusoten ikäihmisten ja vammaisten palveluiden palvelujohtaja Erja Pentti kertoi, että Rajamäen päivätoiminnan tilannetta arvioidaan erikseen peilaten asiakkaiden tilannetta soveltamisohjeeseen nähden.

– Jos Rajamäen asiakasmäärä näyttää syksyllä liian pieneltä, niin pohdimme päivätoiminnan tarvitsijoiden yhdistämistä Kirkonkylän ryhmän kanssa, Pentti kommentoi kesäkuun alussa.

Nyt päätös on kuitenkin tehty.

– Rajamäen asiakasmäärä on ollut pieni jo ennen Keusoteen siirtymistä ja keskustelua toimipisteen toiminnasta on käyty jo silloin. Päätös toiminnan siirtämisestä Kirkonkylälle kypsyi uusien toimintatilojen mahdollistaessa siirron, Koivumäki selventää tilannetta.

Rajamäen päivätoiminnassa on ollut paikalla Koivumäen mukaan ennen koronaepidemiaa keskimäärin noin kuusi asiakasta. Asiakasmäärät ovat kuitenkin vaihdelleet päivittäin.

– Tavoitteena on, että paikalla olisi 10–12 asiakasta. Muissa toimipisteissä asiakasmäärät ovat olleet selkeästi suuremmat.

Koivumäki painottaa myös, että Toreeninmäen uudet tilat mahdollistavat muun muassa saunapalvelun, kuntosalin käytön, turvallisen ulkoilun sisäpihalla sekä yhteistyön ympärivuorokautisen palvelun yksiköiden kanssa.

– Ympäristö on myös asiakkaalle tuttu, jos hän esimerkiksi käyttää lyhytaikaishoitoa. Tila mahdollistaa nyt myös ryhmätyöskentelyn ryhmätilojen myötä.

– Asiakkaille järjestetään toimipisteeseen kuljetuspalvelu tarvittaessa ja joustamme aikatauluissa, jos kuljetusmatka on pitkä.

Kaikkiin Nurmijärven päivätoiminnassa mukana olleisiin asiakkaisiin ollaan elokuun aikana yhteydessä puhelimitse. Lisäksi heille lähetetään kirje, jossa kerrotaan päivätoiminnan kokoontumispaikat ja -ajat.

Ikääntyneiden päivätoiminta

Ikääntyneiden päivätoiminta on ennaltaehkäisevää toimintaa, jolla tuetaan ikääntyneen toimintakykyä, omatoimisuutta ja kotona asumista. Sillä tuetaan myös omaishoitajien jaksamista. Omaishoitajan lakisääteinen vapaa hoitotyöstä on mahdollista saada vaihtoehtoisesti päivätoiminnan avulla.

Toimintaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen, p. 019 226 0403 tai sähköpostilla neuvonta.ikaihmiset@keusote.fi

Asiakasohjauksen puhelinpalvelu on avoinna ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–13.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 2. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 3. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 4. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 5. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Mielipide: Onko Onnenkimpaleella tulevaisuutta?
 13. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 14. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 15. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.