Ohikulkutien urakka etenee: Kirkkotien liittymässä poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä

Kirkkotien lisäksi työt jatkuvat myös Metsäkylän tuntumassa. Luhtajoen risteyssillan läheisyydessä aloitettiin kesäkuussa penkereitten muotoilu. Väylävirasto

Riikka Laine

Kirkkotien tulevan eritasoliittymän kohdalla Mäntysalossa tulee hieman muutoksia liikennejärjestelyihin heinäkuun puolivälin jälkeen, kun Klaukkalan ohikulkutien urakka etenee.

Väylän projektipäällikkö Antti Koski kertoi toukokuussa Nurmijärven Uutisissa, että poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä olisi luvassa Mäntysalossa jo kesäkuussa, mutta vielä toistaiseksi ei alueella ole tarvittu merkittäviä liikennejärjestelyitä.

Kosken mukaan urakka on edennyt suunnitellusti ja työt ovat levittäytyneet myös kunnan katuosuudelle. Tämän katuosuuden töiden aloitusta viivästytti katusuunnitelmasta tehty valitus, mutta valitus hylättiin helmikuussa ja työt sai sen jälkeen aloittaa myös katuosuudella.

– Työnaikaisia liikennejärjestelyjä toteutetaan Kirkkotiellä heinäkuun puolivälin jälkeen, jolloin siirrämme ajoradan nykyisen tien viereen. Kevytliikenne ohjataan jo nyt infotauluin kulkemaan Arotien ja Eräpolun kautta, Koski kertoo.

Samalla hän paljastaa, että Kirkkotien uusi tielinjaus otetaan liikenteelle elokuun alkupuolella ja tästä kerrotaan sitten lähempänä lisää.

– Lähialueen asukkaita on tähän asti informoitu jaettavalla tiedotteella ja näin tullaan tekemään myös jatkossakin, Koski kertoo.

Lisäksi Kirkkotien tielinjauksesta kerrotaan heinä–elokuun vaihteessa myös mm. Nurmijärven Uutisissa.

Klaukkalan ohikulkutien työmaalla on hyvin tiedossa, että Mäntysalossa tehtävät liikennejärjestelyt vaikuttavat myös koululaisten kulkemiseen, kun he suuntaavat elokuun puolivälissä taas opinahjoonsa Mäntysalon tai Haikalan kouluun.

Kosken mukaan liikenteen siirto Kirkkotien uudelle linjalle ennen koulujen alkua on yksi niistä keinoista, joilla pyritään pitämään huolta koululaisten turvallisesta liikkumisesta.

– Siirron myötä myös koululaisten kulku ja turvallisuus parantuu huomattavasti uuden kevyenliikenteen väylän myötä. Myös muut työt, mitkä tullaan tekemään loppukesän ja syksyn aikana, tullaan tekemään ympäristön toiminnot ja turvallisuus huomioiden.

Koski on luottavainen sen suhteen, että ohikulkutie tulee valmistumaan aikataulussaan. Kesäkuun kuukausiraportin mukaan tiestä on nyt valmiina 74 prosenttia.

Kokonaisuudessaan 7,5 kilometrin mittaisen ohikulkutien on tarkoitus valmistua vuoden päästä syksyllä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut