Taiteen perusopetusta tuetaan lähes 6,5 miljoonalla – Nurmijärvelle lähes 400 000 euroa

Sekä Nurmijärven tanssiopisto että Nurmijärven musiikkiopisto toimivata Klaukkalan Monikossa. Eelis Lähdemäki

Riikka Jokinen

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) on myöntänyt opetustuntikohtaisen valtionosuuden piiriin kuuluville taiteen perusopetuksen ylläpitäjille yhteensä 6 474 000 euroa avustuksia.

Avustuksia myönnettiin 101 ylläpitäjälle koronapandemian johdosta vaikeutuneiden toimintaedellytysten turvaamiseksi.

Avustusta saavat myös Nurmijärvellä toimivat Nurmijärven musiikkiopisto (212 000 euroa) ja Nurmijärven tanssiopisto (185 000 euroa).

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteen mukaan avustus on tarkoitettu tukemaan taiteen perusopetuksen jatkuvuutta ja vahvistamaan taiteen perusopetuksen ylläpitäjien edellytyksiä järjestää taiteen perusopetusta.

Hakijoille on aiheutunut tulonmenetyksiä mm. näytös- ja esitystoiminnan peruuntumisista sekä oppilasmaksutulojen menetyksistä. Etäopetukseen siirtyminen aiheutti oppilaitoksille myös runsaasti lisäkuluja.

Hakemuksissa ilmoitettuja keskeisiä toiminnan jatkuvuutta turvaavia toimia ovat mm. etäopetukseen tarvittavien laitteiden ja ohjelmistojen hankkiminen, henkilöstön koulutus, opetusryhmien pienentäminen, lisätilojen vuokraaminen sekä markkinoinnin ja siivouksen tehostaminen. Hakuilmoituksesta poiketen avustukset myönnetään erityisavustuksina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.