Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven S-Market sai sydäniskurin – apua sydänpysähdysten nopeaan hoitoon

LähiTapiola Uusimaa on yhteistyössä Punaisen Ristin Helsingin- ja Uudenmaan piirin kanssa lahjoittanut ja asentanut seitsemän sydäniskuria Uudellemaalle. Yksi sydäniskureista asennettiin Nurmijärven S-Markettiin.

LähiTapiola kertoo tiedotteessaan, että Suomessa tapahtuu noin 15 000 sydänpysähdyksestä johtuvaa kuolemaa vuosittain. Sydänpysähdyksen sattuessa on tärkeintä aloittaa mahdollisimman nopeasti elvytys.

– Sydäniskureiden hankinta alueen kuntiin on konkreettinen paikallinen turvallisuusteko, jonka avulla haluamme parantaa paikallista ensiapuvalmiutta. Elämänturvastrategiamme mukaisesti rakennamme turvallisempia paikallisyhteisöjä toiminta-alueellamme, kertoo LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros.

– Elvytystilanteessa jokainen minuutti on ratkaiseva, minkä vuoksi on tärkeää, että myös maallikot uskaltautuvat käyttämään defibrillaattoria. Laitteiden yleistyminen mahdollistaa sydänpysähdysten nopeamman hoidon ja sitä kautta vaikuttaa myös sydänkuolemien määrään. Defibrillaattorien sijoituskohteet on kysytty sosiaalisessa mediassa ja valittu yhteistyössä SPR:n kanssa, jotta apu olisi siellä missä sitä tarvitaan, vaikka hätä ei tietenkään katso aikaa eikä paikkaa, hän jatkaa.

– Defibrillaattori, eli kansankielellä deffa tai sydäniskuri, on helppokäyttöinen laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö. Laite tunnistaa luotettavasti tällaisen rytmihäiriön ja neuvoo laitteen käyttäjää toimimaan oikein ja turvallisesti. Kuka tahansa voi sen avulla antaa apua ihmiselle, jonka sydän on pysähtynyt, sanoo SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin järjestöpäällikkö Ari Hakala.

Defibrillaattoreita tullaan tiedotteen mukaan sijoittamaan muun muassa kauppoihin, liikuntapaikkoihin sekä yleisiin tiloihin. Paikkojen valinnassa tärkeänä kriteerinä on pidetty avuntarpeen saatavuutta sekä kävijämäärää.