Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes kaikilla uimarannoilla havaittu sinilevää – Herusissa ja Vaaksissa ei toistaiseksi

Lähes kaikilla Nurmijärven uimarannoilla on havaittu sinilevää. Vain Herustenjärvillä ja Vaaksjärvessä sinilevää ei havaittu.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus kävi torstaina 16. heinäkuuta Nurmijärven uimarannoilla ottamassa vesinäytteitä, ja havainnoi samalla sinilevätilannetta.

Tiiran rannassa ja Lähtelän rannassa levää on havaittu runsaasti. Tiiran rantaan onkin terveystarkastaja Helmi Heiskan mukaan viety tiedote, jossa kerrotaan, ettei uiminen ole suotavaa. Lähtelän rantaan taas on viety tiedote jossa kerrotaan sinilevähavainnosta.

– Kun vedessä on runsaasti sinilevää, uiminen ei ole suositeltavaa, Helmi Heiska muistuttaa.

Sääksjärven uimarannalla ja Röykän rannassa havaittiin vähäisiä määriä sinilevää.

– Levien määrä voi vaihdella nopeasti. Aina kun harkitsee uiman menemistä, pitäisi tarkistaa uimaveden tilaa. Herkät uimarit ja lapset voivat saada oireita myös vähäisestä määrästä sinilevää, Heiska sanoo.

Torstaina otettujen vesinäytteiden tulokset valmistuvat alkuviikosta. Niistä selviää suolistoperäisten enterokokkien ja E colien määrä uimavesissä.