Summer Gamesit lähestyvät – Klaukkalassa kisattavassa pääluokassa esteratsastuksen kärkinimiä

Cecilia Gundersby tallin oman kasvatin, 6-vuotiaan Martan kanssa. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Stall Solbackassa Klaukkalassa valmistaudutaan nelipäiväisiin kansallisiin esteratsastuskilpailuihin, Solbacka Summer Gameseihin. Kisat järjestetään nyt kolmannen kerran.

30.7.–2.8. yleisö pääsee seuraamaan viime kesäksi valmistuneesta katsomosta Suomen Ratsastajainliiton kansallisia sarjakilpailuja, muun muassa Pikkuponi cuppia ja Poni cuppia, sekä eri korkuisia avoimia luokkia.

Kisat päättyvät sunnuntaina Solbacka Grand Prix by Access Solutions -pääluokkaan. Se kilpaillaan 140 cm korkeudella.

– Pääluokkaan on jo ilmoittautunut 10 ratsukkoa, vaikka ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä viikko, iloitsee talliyrittäjä Cecilia Gundersby.

Ilmoittautujien joukossa ovat mukana moninkertaiset Suomen mestarit Mikael Wahlman ja Ville Kulkas, viime vuoden Solbacka GP:n voittaja Rosa Mäkelä sekä tallin oman seuran edustaja Christelle Littunen.

– Kun nyt vihdoin saa järjestää kisoja, ratsastajat valitsevat heille maantieteellisesti, luokiltaan ja muutenkin sopivimmat kisat, Gundersby sanoo.

Hän uskoo kuitenkin Stall Solbackan hyväksi tiedetyn kentän pohjan sekä tuntuvien palkintojen houkuttelevan ratsukoita.

– Sponsoreiden saaminen on tuonut jännitystä koronakevään kisajärjestelyihin. Sponsorit lähtivät kuitenkin mukaan yllättävän hyvin, ja kisojen palkintopotti on nyt runsaat 13 000 euroa.

Väliaikaista majoitusta hevosille on kisan ajaksi varattu jo moninkertaisesti viime vuoteen verrattuna.

– Kisaajien hevosille pystytetäänkin tänä vuonna ensimmäisen kerran telttatallit, Gundersby kertoo.

Hän toivoo, että yleisö nousisi 500 henkilöön. Pientä jännitystä kisajärjestelyihin tuo yhä se, poistuvatko koronarajoitukset kokoontumisten osalta täysin elokuun alussa.

– Yleisö on perinteisesti viihtynyt hyvin näissä kisoissa. Meidän buffa on saanut mainetta. Tarjolla on aamiaisbuffa, lämmin lounas sekä seuran jäsenten valmistamia leivonnaisia. Kisoihin ei ole sisäänpääsymaksua.

Stall Solbackan oman ratsastusseuran Riding Club Solbackan jäsenet ovat innolla mukana kisajärjestelyissä. Koska kisapäivät Solbacka Summer Gameseissa ovat pitkiä ja niitä on useita, muidenkin heppaihmisten kuin seuran jäsenten talkooapu on tervetullutta. Samalla pääsee tutustumaan myös isojen kisojen järjestelyihin. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse Cecilia Gundersbyhyn cecilia.gundersby@shs.fi.

– Isojen kisojen järjestelyt ovat melko samanlaiset kuin pientenkin. Eroa on lähinnä hevosten majoitusten järjestämisessä sekä sponsoreiden hankkimisessa, Cecilia Gundersby kertoo.

Solbacka Summer Gamesit

Luvassa neljä jännittävää päivää

Kilpailut käynnistyvät to 30.7. klo 12 verryttelyluokilla. Perjantaina ratsastetaan noviisiluokka sekä avoimia luokkia.

Lauantaina kisataan muun muassa Pikkuponi cup, Poni cup ja Juniori cup ja sunnuntaina nuorten hevosten avoimia luokkia sekä lopuksi Solbacka Grand Prix by Access Solutions -pääluokka.

Tarkempi ohjelma osoitteessa http://www.stallsolbacka.fi/solbacka-summer-games/ohjelma-2019/. Kisapaikka: Stall Solbacka Lepsämäntie 316, Klaukkala.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut