Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesinäytteet kertovat: Uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 15.–16. heinäkuuta uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimarannoilta. Näytteistä tutkittiin Escherichia coli -bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit.

Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen tiedotteen mukaan uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

Uimarantavesien lämpötilat vaihtelivat pääosin 18–20 asteen välillä. Lämpimintä vesi oli Tuusulassa Urheilupuiston lammessa, jonka lämpötilaksi mitattiin 21,9 astetta. Kylmintä vesi oli puolestaan Mäntsälässä Mustijoessa Nummisten uimarannalla, missä veden lämpötila oli astetta.

Sääksjärven uimarannalla veden lämpötila oli mittaushetkellä 19,6 astetta, Valkjärven Tiiran rannassa 19,5 astetta, Herusten uimapaikalla 20 astetta, Valkjärven Lähtelän rannassa 19,6 astetta, Sääksjärven Röykän uimapaikalla 19,7 astetta ja Vaaksin uimapaikalal 20,2 astetta.

Sinilevää havaittiin näytteenottohetkellä runsaasti Nurmijärven Tiiran ja Lähtelän rannoilla. Vähän sinilevää oli Tuusulan Rusutjärven rannalla, Nurmijärven Sääksin ja Röykän rannoilla, Järvenpään Tervanokan ja Vanhankylänniemen rannoilla ja Mäntsälän Onkimaan rannalla.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilta www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi löytyy uimarantojen PDF-muotoinen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään. Näytetulokset löytyvät myös uimarantojen ilmoitustauluilta.

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä (www.jarviwiki.fi), jonne jokainen voi merkitä myös omat sinilevähavaintonsa.