”Porukassa on helpompi juosta kuin yksinään” – polkujuoksutapahtumiin tullaan naapurikunnistakin

Liikunta: Hyvinkään Ladun polkujuoksutapahtumiin tullaan naapurikunnistakin.

Mikä sen mukavampaa kuin hölkötellä pitkin pehmeitä metsäpolkuja. Hyvinkään Ladun polkujuoksulenkeillä ei matkaa tehdä hikinauha tiukalla, vaan rennoin fiiliksin.

– Meidän lenkkimme ovat rauhallisia ja välillä todella rauhallisia. Ne ovat sellaista luonnosta nauttimista ja höntsäilyä. Tärkeintä on, että kaikilla on kivaa, vaikka ihan varmasti ne tekevät kunnollekin hyvää, polkujuoksuohjaajat Saija Okker ja Elina Borgenström kertovat.

Lenkit on pyritty pitämään sellaisina, että ne sopivat mahdollisimman monelle. Mukaan voi tulla, kun jaksaa juosta viisi kilometriä. Matalan kynnyksen lenkeille on tänä päivänä suuri kysyntä.

– Ketään ei jätetä, vaan matkaa tehdään hitaimman mukaan. Tarvittaessa voimme jakaantua kahteen vauhtiryhmään. Rohkeasti vain mukaan kokeilemaan, porukassa on helpompi juosta kuin yksinään, Borgenström kannustaa.

Lenkkejä järjestetään pari kertaa kuukaudessa. Reittejä vaihdellaan, sillä Hyvinkäällä riittää hienoja paikkoja.

Välillä saatetaan poiketa Hausjärvenkin puolella. Edellisellä keralla lenkille lähdettiin Rauhannummelta. Reitti kulki Kalattomanlammen ja Rutikan maastoissa.

Polkujuoksu on hellempää polville ja nivelille.

– Lampien ympäristö on todella hieno, ja maasto on mukavan tasaista. Tasaista on myös lentokentän seudulla, jonne suuntaamme seuraavaksi. Lentokentän maasto, kuten Rauhannummikin, sopii hyvin aloittelijoille, Okker sanoo.

Välillä toki tehdään myös pidempiä parin tunnin lenkkejä, jotka sopivat pidempään juosseille. Silloin suuntana ovat useimmiten Usmin ja Kytäjän erämaiset maastot.

Hyvinkään Ladun polkujuoksulenkit houkuttelevat väkeä myös naapurikunnista. Okkerin ja Borgenströmin mukaan polkujuoksusta on tullut varsin suosittu harrastus.

– Pehmeällä alustalla on mukavampi juosta kuin kovalla asfaltilla. Polkujuoksu on hellempää polville ja nivelille. Polkujuoksussa joutuu myös taiteilemaan ja asettelemaan jalkojaan, mikä vahvistaa keskivartaloa. Ja luonnossa on aina ihanaa. Metsän terveyshyödyt on tutkittu juttu. Siellä stressitaso laskee, Borgenström sanoo.

Varusteeksi riittävät tavalliset lenkkarit ja sopiva vaatetus. Tunnin lenkin pärjää ilman juotavaakin. Helteellä juotavaa on tietenkin syytä olla mukana.

Polkujuoksemaan

Lenkkejä kaksi kertaa kuussa

Hyvinkään Latu järjestää polkujuoksulenkkejä kahdesti kuussa.

Lenkkien pituudet vaihtelevat 5–6 kilometristä 11–12 kilometriin. Helpoimmat lenkeistä ovat matalan kynnyksen lenkkejä, jotka soveltuvat myös aloittelijoille. Matkaan lähdetään myös sateella.

Seuraava polkujuoksulenkki on 23.7. klo 18. Reitti kulkee lentokentän ympäristössä ja sen pituus on 6–7 kilometriä. Aikaa menee noin tunti. Lähtöpaikka on Perä-Kerkkolan levähdysalue Pohjoisen ohikulkutien ja lentokentän pohjoispuolella (Pohjoinen Kehätie 512).

Lisää tietoa www.hyvinkaanlatu.sportti.info.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut