Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haukilampi menossa myyntiin – jos ostajaa ei löydy, rakennukset saatetaan purkaa

Hyvinkään kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt kesäkuun lopulla pitämässään kokouksessaan myydä Nurmijärven Kiljavalla sijaitsevan Haukilammen toimintakeskuksen rakennuksen.

Hyvinkään kaupungin toiminta Haukilammella on päättynyt jo useita vuosia sitten.

– Tällä hetkellä Haukilampi on vuokrattu yksityiselle toimijalle, mutta vuokrasopimus päättyy. Vuokra ei ole täysimääräisesti kattanut kaikkia kaupungille aiheutuneita kustannuksia, kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen toteaa Hyvinkään kaupungin tiedotteessa.

Haukilammen rakennus sijaitsee Haukilammentiellä Metsähallituksen omistamilla mailla.

Maanvuokrasopimus päättyy vuoden lopussa, eikä Hyvinkään kaupungilla ole oman käytön puuttumisen takia tarvetta solmia Metsähallituksen kanssa uutta maanvuokrasopimusta tai jatkaa neuvottelua maa-alueen ostamisesta.

Nikkanen kertoo kaupungin tilakeskuksen irtisanoneen yksityisen toimijan vuokrasopimuksen alkuvuodesta ennakoivasti, koska tiedossa oli, että Haukilammen maanvuokrasopimus oli menossa umpeen vuoden lopussa, eikä maa-alueen ostaminen tai vuokrasopimuksen jatkaminen ollut asiaa valmistelleiden virkamiesten mukaan järkevää huomioiden kaupungin taloudellinen tilanne.

Kohteeseen tulisi investoida lähivuosina lähes miljoona euroa.

– Halusimme ennakoivasti ja riittävän ajoissa saattaa tämän vuokralaisen tietoon, että hän voi vastaavasti hoitaa oman liiketoiminnan jatkamisen järjestelyt ilman kiireitä. Myyntipäätös oli tarkoitus viedä viralliseen käsittelyyn jo alkuvuodesta, mutta ikävä kyllä koronakriisin johdosta asian valmistelu viivästyi, Nikkanen vastaa.

Haukilammella yrittäjänä kuutisen vuotta toiminut rajamäkeläinen Hannu Saario ei ole täysin tyytyväinen kaupungin toimintaan.

– Sopimus irtisanottiin tammikuussa. Syynä oli, että Haukilampi myydään. Nyt selvisi, että mitään virallista päätöstä myynnistä ei vielä tammikuussa ollut eli sopimus on irtisanottu ilman syytä, Saario toteaa.

Kaupunki oli tiedustellut Saarion halukkuutta ostaa rakennukset. Kun tämä ei ollut ollut kiinnostunut ostamisesta, oli toistaiseksi voimassa ollut vuokrasopimus irtisanottu.

Haukilammella on ollut kesällä muun muassa Tikkurilan seurakunnan rippikoululeirejä. Riparit tuovat elämää Haukilammelle koko heinäkuun ajan.

Vuokrasopimus päättyy Saarion mukaan elokuun lopussa.

– Totta kai olisin halunnut jatkaa, mutta nyt jouduimme hakemaan uutta paikkaa, joka löytyikin Helsingistä.

Haukilammen rakennuksesta on tehty myös kuntoarvio. Sen on tehnyt Vahanen rakennusfysiikka Oy.

– Kuntoarvion mukaan Haukilammen rakennus vaatii suurelta osin mittavaa peruskorjausta, ja kohteeseen tulisi investoida lähivuosina lähes miljoona euroa, Hyvinkään kaupungin kiinteistöjohtaja Nikkanen taustoittaa tiedotteessa.

Saarion korviin miljoonan euron peruskorjaus kuulostaa isolta.

– Varmasti pitää jotain tehdä, mutta miljoona kuulostaa hurjalta summalta. En toki ole talotekninen asiantuntija, Saario toteaa.

Haukilampi on tarkoitus laittaa myyntiin vielä tänä kesänä lautakunnan päätöksen saatua lainvoiman. Kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen ei halua antaa hinta-arviota.

– Myynnin hoitaa kiinteistövälittäjä. Välittäjä määrittelee pyyntihinnan markkinaehtoisesti oman asiantuntemuksensa mukaan.

Mitä jos rakennusta ei saada myydyksi ennen kuin maanvuokrasopimus umpeutuu?

– Kaupunki vastaa maanvuokrasopimuksen mukaisesti alueen ennallistamisen velvoitteista.

Tarkoittaako tämä rakennusten purkamista?

– Kyllä se sitä voi tarkoittaa. Toki neuvottelemme siitä maanomistajan kanssa. Purkaminen ajoittuisi ensi vuoden puolelle, Nikkanen vastaa.