Biojätteiden tyhjennyshinta nousee Nurmijärvellä – muutos voimaan lauantaina

Biojätteiden tyhjennyshinta nousee Nurmijärvellä 1. elokuuta 2020.

Elokuusta lähtien 140-litraisen biojäteastian tyhjennyshinta on 7,12 euroa (alv 24 prosenttia). Aiemmin tyhjennyshinta oli 6 euroa.

Yli 140-litraisen biojäteastian tyhjennyshinta on jatkossa 9,31 euroa (alv 24 prosenttia), kun hinta aiemmin oli 7,30 euroa.

Nostoperusteisen, 800-litraisen astian tyhjennyshinta on jatkossa 65,45 euroa, kun se aiemmin oli 50,44 euroa.

Nostoperusteisen, 1300-litraisen astian tyhjennyshinta on jatkossa 80,54 euroa, kun se aiemmin oli 57,95 euroa.

Uusista tyhjennyshinnoista päätettiin jätelautakunta Kolmenkierron kokouksessa kesäkuussa.

Hintoja on nostettu Nurmijärven kunnan jätelautakunnalle toimittaman esityksen mukaisesti.

Nurmijärvellä biojätteet on kerättävä taaja-asutusalueella erikseen taloyhtiöissä, joissa on vähintään viisi asuntoa. Kunta on hankkinut biojätteen kuljetuspalvelun Lassila & Tikanoja Oy:ltä.

Biojätteen tyhjennyshintojen nostoa perustellaan uusilla jätehuoltomääräyksillä, jotka astuivat voimaan huhtikuun alussa.

Uudet jätehuoltomääräykset mahdollistavat biojätteen astiatyhjennysvälin pidentämisen kahteen viikkoon käsin siirrettävissä astioissa ja neljään viikkoon syväkeräyssäiliöissä ja jäähdytetyissä säiliöissä

– Jätehuoltomääräysten muutoksen myötä asukkaat tulevat harventamaan biojäteastioiden tyhjennysväliä, jolloin vuotuinen biojätemäärä kerätään pienemmällä määrällä astiatyhjennyksiä. Tämä aiheuttaa tarpeen nostaa jäteastiakohtaista käsittelyhintaa suurempia astiapainoja vastaaviksi, jätelautakunnan pöytäkirjassa todetaan.

Jätteenkäsittelymaksun perusteena on käytetty voimassa olevaa Kiertokapula Oy:n biojätteen vastaanottotaksaa, 115,90 €/tonni alv 0 %.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut