Pyry Topiolle ja Pekka Piipolle kaksi voittoa ja kaksi tappiota Ergo Openissa

Team Härkönen Sterkman Pekka Piippo (vas.) ja Pyry Topio Latvian Ergo Openissa.

Suomalaiskaksikko Team Härkönen Sterkman ( Pyry Topio ja Pekka Piippo) hävisi beach volleyn avauspelinsä Latviassa pelatussa Ergo Openin alkulohkossa 24.-25. heinäkuuta ykkössijoitetuille Martins Plavins/Edgars Tocs 11–21, 12–21. Kaksikko voitto kuitenkin Janis Kuprasovs/Oskars Puga -kaksikon 24–22, 21–17 paikasta jatkopeleihin lohkostaan.

Jatkopelissä Team Härkönen Sterkman pelasi erinomaisesti ja nappasi paikan puolivälieriin 21–18, 21–12 voitolla Ardis Bedritis/Arnis Relins -parista.

– Ensimmäisessä pelissä ei päästy oikein peliin mukaan, kun oma syöttöpeli epäonnistui täysin ja samalla hyökkäyspeli tökki kovassa tuulessa. Toisessa pelissä oma tekeminen parani ja puristettiin taisteluvoitto. Kolmas peli oli kesän parasta peliä meiltä. Yleisesti ottaen torjunta-puolustuspeli oli hyvällä tasolla ja hyökkäykset teräviä ja voitto ansaitusti meille ja paikka puolivälieriin, Topio kertoo.

Team Härkönen Sterkmanin taival katkesi lauantain puolivälierissä virolaisille Dmitri Korotkov/Timo Löhmus niukoin numeroin 22–24, 20–22.

Piipon ja Topion saaliiksi turnauksesta tuli näin kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Kovatasoisen turnauksen voiton veivät Martins Plavins/ Edgars Tocs lyötyään finaalissa Janis Smedins/Aleksandrs Samoilovs -kaksikon 21–17, 21–17. Molemmat parit löytyivät viime kauden päätteeksi maailmanlistalta 20 parhaan joukosta. Latvialla on myös jo paikka Tokion olympiaturnauksessa.

Aleksandrs Solovejs/Mihails Samoilovs voittivat pronssipelissä Team Härkönen Sterkmanin pudottaneet virolaiset kolmessa erässä.

– Puolivälierä lähti meiltä aivan samaan malliin kuin perjantaina iltapelikin, eli peli kulki ja tuntui, ettei vastustaja mahda meille mitään. Sitten 17–11 johtotilanteessa peli sakkasi sideoutin osalta täysin ja hävittiin se, niin toinen erä oli väkisin tekemistä, Topio kertoo.

Toisessa erässä Team Härkönen Sterkman onnistui nousemaan vielä 17–20 takaa-ajotilanteesta tasoihin, mutta sitten virolaiskaksikko otti viimeiset kaksi pistettä ja samalla voiton ja paikan välieriin.

– Tällä tasolla ei vain voi antaa ilmaisia pisteitä ja jos vastustaja antaa paikan ratkaista, niin ne pitää käyttää hyväksi. Meille niitä kyllä annettiin useaan otteeseen, mutta me ei käytetty niitä, Topio toteaa.

Kommentoi

Mainos: Nurmijärven Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö

Toimiva arki turvaa hyvää elämää – hyvinvointi kuuluu kaikille

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut