Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta

Näyttely on esillä pääkirjaston Galleria Villessä. Riikka Laine

Nurmijärven Taideyhdistys ry on koonnut paikallisen taiteen jälleen yhteen.

Nurmijärveläisten taiteentekijöiden työt ovat esillä Nurmijärven pääkirjaston Galleria Villessä parhaillaan esillä olevassa Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttelyssä.

Näyttely avautui keskiviikkona 29. heinäkuuta. Teoksia pääsee ihailemaan 27. elokuuta asti.

Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttelyn jyryttää keraamikko Atta Uotila. Uotila valmistui vuonna 1974 Taideteollisesta korkeakoulusta keramiikkataiteen linjalta.

Sen jälkeen hän on toiminut taiteilijana, taiteen opettajana sekä yrittäjänä. Hän on perustanut vuonna 1987 Saviklaneetti-nimisen käyttökeramiikka yrityksen, joka nykyään toimii Klaukkalan Lepsämässä.

Uotila valitsi näyttelyn avajaisissa vuoden nurmijärveläiseksi kuvataiteilijaksi pitkän linjan kuvataiteilijan ja yhdistysaktiivin Marketta Lindbergin. Voitto tuli teoksella Kellarikomero.

Vuoden 2020 Nurmijärveläisen taiteilijan valitsi Atta Uotila.

Nurmijärven Taideyhdistys ry on 1979 perustettu yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen ja muille kiinnostuneille monipuolista ja kehittyvää kulttuuritoimintaa.

Nurmijärven Taideyhdistys ry järjestää alan kursseja sekä vaihtuvia näyttelyitä ympäri Nurmijärveä.

Nurmijärven Taideyhdistys ry – Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely, 27.8. asti Galleria Ville (Punamullantie 1). Aukioloajat 16.8. asti ma–to 9–20, pe 9–16. Sen jälkeen ma–to 9–20, pe 9–18, la ja aattoina 9–16. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut