USU: Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita

Korona-ajan lainanlyhennysvapaat ovat jättäneet kotitalouksien käyttöön arviolta satoja miljoonia euroja. Jussi Vehkasalo

Uutissuomalaisen pankkikyselyn mukaan OP:n, Danske Bankin ja Handelsbankenin laina-asiakkaat voivat yhä saada maksuttomia lyhennysvapaita koronaviruksesta johtuvista syistä. Sen sijaan Nordea, Aktia, S-Pankki ja Säästöpankkiryhmä ovat jo lopettaneet maksuttomien lyhennysvapaiden koronakampanjan, kerrotaan uutisessa. Uutissuomalainen kysyi asiaa kahdeksalta suurimmalta asuntolainoittajalta. Niistä vain POP Pankit ei vastannut kyselyyn.

Korona-ajan lainanlyhennysvapaat ovat jättäneet kotitalouksien käyttöön arviolta satoja miljoonia euroja. Esimerkiksi OP Kodin asuntorahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava johtaja Kaisu Christie kertoo, että OP:n henkilöasiakkaiden asuntolainoihin suunnatut lyhennysvapaat olivat tuoneet suomalaisille noin 300 miljoonaa euroa ostovoimaa toukokuun loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.