Pyöräsuunnistukset SM-kisat ensikertaa Rajamäellä – maastossa liikkujia pyydetään huomioimaan kisaajat

Rajamäen länsipuolella järjestetään tulevana lauantaina pyöräsuunnistuksen keskimatkojen SM-kisat Käpylännummen ja Solttilannummen maastoissa.

Lauantain keskimatkan kilpailuun on ilmoittautunut noin 300 kilpailijaa. Nuorimmat kilpailijat ovat 14-vuotiaita ja vanhimmat yli 80.

Rykmenttiläiset ovat menestyneet hyvin pyöräsuunnistuksessa, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun seura toimii itse pyöräsuunnistuksen SM-kilpailun järjestäjänä.

SM-kilpailun kilpailukeskus sijaitsee Rajamäen Kehityksen majalla Kiljavalla. Kilpailumaasto sijaitsee Rajamäentien ja Herustentien länsipuolella ja ulottuu Rajamäen Kehityksen majalta Herustenjärville.

Kilpailun järjestäjät toivovat, että muut kyseisessä maastossa liikkujat ottaisivat kilpailijat huomioon.

– Toivomme muiden maastossa kulkevien välttävän liikkumista tällä alueella kilpailun aikana lauantaina kello 14-17.30, jotta kilpailijoiden ja muiden maastossa liikkuvien kohtaamisia erityisesti kapeilla poluilla olisi vähemmän.

– Erityisesti toivomme muiden maastossa liikkuvien välttävän valtatie 25:n (Hanko-Hyvinkää -tien) alittavan ulkoilureitin alikulkutunnelin käyttöä tämän kilpailun aikana, sillä tässä pyöräsuunnistuskilpailussa kaikki kilpailijat alittavat Hanko-Hyvinkää-tien tätä ulkoilureitin alikulkutunnelia pitkin, Rykmentin tiedotteessa kerrotaan.

Samalla Rykmentti toivoo välttämään lauantaina klo 12-18 pysäköintiä Kehityksen majalla, jotta pysäköintitilaa riittäisi kilpailijoille enemmän.

Sunnuntaina pyöräsuunnistajilla on ohjelmassa SM-viesti Hyvinkäällä.

Pyöräsuunnistus

Pyöräsuunnistuksessa rastit sijoitetaan urille eli teiden tai polkujen varteen.

Kilpailuissa kypäräpakko.

Kartta kiinnitetään ohjaustangossa olevaan karttatelineeseen.

Pyöräsuunnistuksessa tehtävänä on reitinvalintojen tekeminen uraverkostossa ja siihen liittyen myös maaston muotojen ja korkeuserojen arviointi.

Kilpailijan keskinopeus on n. 20 km/h, ja huippunopeudet hyväkulkuisilla urilla ja alamäissä jopa 40-60 km/h.

Pyöräsuunnistajan on oltava nopea päätöksen tekijä, sekä taitava ja vahva pyörän kanssa. Lisäksi kovassa vauhdissa tarvitaan myös uskallusta sekä hyvää ajotekniikkaa.

Pyöräsuunnistuksen ensimmäiset MM-kisat järjestettiin Ranskassa 2002. Lajin suosio on vahvassa nousussa erityisesti Keski-Euroopassa.

Pyöräsuunnistuksen kilpailumatkat ovat sprintti, keskimatka, pitkä matka ja viesti. Pyöräsuunnistuksen kilpailumatkat ovat pisimmillään useita kymmeniä kilometrejä.

Lähde: Suomen suunnistusliitto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut