Hammashoitolan henkilökunta altistui koronalle Hyvinkäällä – rajamäkeläisiäkin asiakkaina

Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Riikka Laine

Hyvinkään keskushammashoitolassa osa henkilökunnasta on altistunut koronavirukselle 27.–30.7. välisenä aikana, tiedotti Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tiistaina.

Viruksen leviämisen estämiseksi koko henkilökunta käy koronatestissä.

Asia liippaa myös Nurmijärveä, sillä Rajamäen suunterveydenhuolto on vielä toistaiseksi keskitetty Hyvinkään keskushammashoitolaan. Rajamäen hammashoitola avataan vasta ensi viikon maanantaina 10.8.

Tiedotteen mukaan altistuminen ei kuitenkaan koske Hyvinkään keskushammashoitolan potilaita, koska hoitotilanteissa käytetään kirurgisia suu-nenäsuojia sekä visiiriä. Hammashoidossa käyminen on edelleen turvallista.

Maanantaina 3.8. yksikössä ovat jatkaneet työskentelyä vain henkilöt, jotka eivät ole olleet töissä edellisellä viikolla Hyvinkään hammashoitolassa. Toimintaa palautetaan asteittain koronatestien tulosten saavuttua.

Usean työntekijän jääminen pois töistä aiheuttaa kuitenkin järjestelyjä vastaanotolla. Jo sovittuja hammashoitoaikoja on jouduttu perumaan tai siirtämään.

Tiedotteen mukaan tavoitteena on saada tilanne palautumaan normaaliksi loppuviikosta ja merkittävä osa työntekijöistä pystyy palaamaan töihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.