Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä

Pääkaupunkiseudun isot kaupungit sekä sairaanhoitopiiri ja joukkoliikenteen järjestäjä haluavat selkeän linjauksen maskisuositukseen.

– Olemme huolissamme tautitilanteen kehittymisestä, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ja Helsingin seudun liikenteen (HSL) toimitusjohtajat tapasivat tänään torstaina.

Tapaamisen myötä kaupunginjohtajat sekä HUS:in ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät valtakunnallista, selkeää linjausta maskisuositukseen.

Koronaviruksen aiheuttamien tartuntojen määrässä on heinäkuun alusta alkaen ollut pääkaupunkiseudulla pientä, mutta silti selkeää kasvua.

Uusia tartuntoja on ilmennyt kaikissa ikäryhmissä ja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

– On tärkeää, että hyödynnämme riittävän varhain erilaisia keinoja voidaksemme torjua koronan kakkosaaltoa mahdollisimman tehokkaasti sekä välttää normaalia elämää ja elinkeinotoimintaa enemmän haittaavia järeitä rajoitustoimenpiteitä. Perusasioiden kuten turvavälien, käsihygienian ja omaehtoisten karanteenikäytäntöjen lisäksi pidämme tärkeänä, että myös muun muassa maskisuositusta valmistellaan pikaisesti, pormestari Vapaavuori toteaa tiedotteessa.

Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"

Vapaavuoren ohella Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, HUS:in toimitusjohtaja Juha Tuominen ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi odottavat nyt valtakunnallista linjausta asiassa ja arvioivat sen jälkeen omia jatkotoimiaan.

He toivovat tiivistä vuoropuhelua valtion edustajien kanssa, sillä mahdolliset maskisuositukset synnyttävät joukon ratkaistavia käytännön kysymyksiä.

Johtajat myös korostavat tarvetta selkeisiin ja helposti noudatettaviin maski- ja muihin suosituksiin.

Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti