Esteiden kärkinimet Klaukkalassa – kotiseura voitti Etelä-Suomen aluejoukkuemestaruuden

Klaukkalan Stall Solbackassa järjestettiin viime viikonloppuna Solbacka Summer Games -esteratsastuskilpailut. Kolmatta kertaa järjestettävät kilpailut olivat tänä vuonna suuremmat kuin koskaan. Klaukkalaan saapui kilpailemaan satoja ratsukoita ympäri Suomea, ja lähtijämäärä neljän päivän aikana oli suurempi kuin muissa estekisoissa tänä vuonna.

Viikonlopun pääluokassa Solbacka Grand Prix’ssa koettiin todellinen jännitysnäytelmä, kun 17 kotimaan kärkiratsukkoa kilpaili 1500 euron pääpalkinnosta 140 senttimetrin esteillä.

Neljä ratsukkoa hyppäsi radan ilman virhepisteitä, joten voittaja selvisi vasta uusintakierroksella. Jännitys säilyi loppuun asti, kun viimeisenä uusintaan startannut John Antell vei voiton Iscara Del Maset -tammalla.

– Minulla oli hyvä paikka lähteä uusintaan viimeisenä ratsukkona. Muilla oli tullut puomeja alas ja näin, että Henrikki Pajulahti oli saanut aikavirheitä. Siksi päätin tehdä varman, mutta kuitenkin ripeän radan. Yksi aikavirhe tuli, mutta se riitti tällä kertaa voittoon, Antell kertaa uusinta-asetelmia.

Toiseksi luokassa sijoittui Salla Varenti tammalla Ypäjä Isandra ja kolmanneksi lauantain 135-luokan voittaja Henrikki Pajulahti – Clara De Bergerac.

Eteläsuomalaiset ratsastusseurat lähettivät joukkueensa kilpailemaan aluemestaruudesta lauantaina. Tunnelma oli huipussaan, kun 15 joukkuetta otteli mitaleista.

Kotiyleisön edessä voittaminen tuntuu hyvältä.

Riemunkiljahduksille ei ollut tulla loppua, kun kotiseura Riding Club Solbacka otti voiton kilpakumppaneista ainoana joukkueena, jonka kaikki jäsenet hyppäsivät radan virhepisteittä. Punametsän ratsastajien joukkue otti hopeaa ja Ratsastusseura Aino pronssia.

Solbackan joukkueessa ratsastivat Olivia Schoultz, Mira Flinkkilä, Jenna Salminen ja Cecilia Gundersby.

– Muut joukkueen jäsenet olivat jo varmistaneet voiton, kun itse lähdin radalle. Mutta kyllä kotiyleisön edessä voittaminen tuntuu silti hyvältä, Gundersby nauraa.

Pääluokan voittanut John Antell oli kilpailemassa Klaukkalassa ensimmäistä kertaa. Erityistä kiitosta hän antaa kilpailujen tunnelmalle.

– En ole aiemmin käynyt Solbackassa kilpailuissa. Kilpailupaikassa haastaavaa on se, että areena on pienempi kuin monessa muussa paikassa. Pohja on kuitenkin hyvä ja verkka hyvä. Lisäksi kilpailuissa oli loistava tunnelma, ehkä juuri siksi, että kaikki on lähellä, Antell kehuu.

Kilpailut järjesti tallilla toimiva Riding Club Solbacka yhdessä ratsastuskouluyrittäjien Cecilia Gundersbyn ja Valtteri Reilinin kanssa. Kilpailunjohtajana toiminut Gundersby kehuu talkoolaisten panosta kisojen eteen.

– Seuran porukka on tehnyt pitkää päivää, jotta kaikki menisi hyvin. Meillä Solbackassa on kehittynyt huikea yhteishenki, jota ilman näiden kisojen järjestäminen ei olisi mahdollista. Olen iloinen, että se tunne välittyy myös kilpailijoille ja katsojille, Gundersby sanoo.

Tuloksia:

Solbacka Grand Prix 140cm, 17 lähtöä, joista 5 sijoittuu:

1) John Antell, Husön Ratsastajat ry – Iscara del Maset 0-1/55.32,

2) Salla Varenti, Ypäjän Ratsastajat ry – Ypäjä Isandra 0-4/54.96,

3) Henrikki Pajulahti, Valkeakosken Ratsastusseura ry – Clara de Bergerac 0-5/59.32,

4) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Florado vs Romano 0-8/50.93,

5) Ville Kulkas, Tampereen Ratsastusseura ry – Nepton 4/76.30

Prix de Bowa Legal Oy, Etelä-Suomen aluejoukkuemestaruus 100/110cm, 15 joukkuetta, joista 4 sijoittuu

1) Riding Club Solbacka ry 0/204.37,

2) Punametsän Ratsastajat ry 4/199.26,

3) Ratsastusseura Aino ry 4/206.08,

4) Hyvinkään Urheiluratsastajat ry 4/208.43

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut