Hotel Kiljava uudistuu vaudilla – tulossa jousiammuntaa ja monia muita aktiviteetteja

Kevään vastoinkäymisistä huolimatta Memo Bilici uskoo Hotel Kiljavan tulevaisuuteen ja toivoo, että myös ulkomaalaiset turistit löytäisivät hotellin asiakkaiksi. Taina Joutsen

Kokoushotelli Kiljavanrantaa pistetään nyt vauhdilla uuteen uskoon. Pääsisäänkäynnin yläpuolella oleva katos on nyt entisessä loistossaan, ja sitä somistaa hotellin uusi nimi Hotel Kiljava.

Hotellin eteen on asennettu suihkulähde ja sisäänkäynnin vieressä pitkään tyhjillään ollut vesiallas on sekin toiminnassa.

Kauempaa allasosaston suunnalta kuuluu työn ääniä. Sinne rakennetaan terassia täydentämään kongressi- ja allasosastoa. Vanha uima-allasosasto on kunnostettu ja sen yhteyteen on rakennettu kahvila.

Myös osa päärakennuksen hotellihuoneista on jo saanut uuden ilmeen.

– Tarkoituksena on ollut luoda tänne rennompi, kodikkaampi ilme ja näyttää, että meillä on täällä paljon aktiviteetteja, kertoo projektinvetäjä Memo Bilici hotellin ala-aulaa esitellessään.

Hänen mukaansa hotellin alueella on valittavana kaikkiaan 47 erilaista aktiviteettia.

Meidän mottona on tarjota luksusta halvalla.

Memo Bilici

– Ulkoilu, polkupyöräily, liikuntasali, saunat, uusi hyvä ravintola, Bilici luettelee.

Myös vanhat tenniskentät on kunnostettu, ja niiden viereen rakennetaan parhaillaan jousiammuntarataa sekä golflyönti- ja pesäpallolyöntiratoja. Myös sup lautoja ja kanootteja voi vuokrata.

Hotel Kiljavan kanssa samalla alueella toimivan Kiljavan opiston eräopasopiskelijat ovat Bilicin mukaan olleet suureksi avuksi aktiviteettien suunnittelussa.

Hotel Kiljavan remontti- ja muutostyöt on tehty nopealla aikataululla, sillä ne päästiin aloittamaan vasta toukokuun puolivälissä.

– Sitä ennen mietimme rehellisesti sanoen mitä teemme tämän paikan kanssa, Bilici sanoo viitaten koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin.

Kun Kokoushotelli Kiljavanranta Oy vaihtoi omistajaa helmikuun alussa, maailma näytti erilaiselta kuin kuukautta myöhemmin. Koronasta ei juuri puhuttu, ja esimerkiksi seurojen suosiman hotellin asiakastilanne näytti kohtuulliselta.

Koronavirus katkaisi koko hotellitoiminnan, samoin alueella toimivien kahden oppilaitoksen lähiopetuksen.

– Asuin täällä silloin neljän kuukauden ajan yksin, jonkunhan täällä piti olla ja huolehtia vesien valuttamisesta ja muista käytännön asioista. Olihan se vähän aavemaista, Bilici muistelee.

Hotellin toiminta käynnistyi uudelleen kesäkuun puolivälin jälkeen, mutta on edelleen aika hiljaista.

– Asiaan vaikuttaa sekavuus siitä, pääsevätkö turistit lähtemään omista kotimaistaan ulkomaille ja pääsevätkö he Suomeen vai eivät, Memo Bilici kertoo.

Hänen mukaansa Kiljavalle oli syksyllä tulossa useita ryhmiä eri maista, mutta ne ovat joutuneet perumaan varauksensa.

– Varaukset tehdään puoli vuotta etukäteen, joten hotellialalla tällaisen epävarmuuden kanssa eläminen on mahdotonta, sanoo Helsingissä yrittäjänä ja hotellinjohtajana kymmeniä vuosia toiminut Bilici.

Vastoinkäymisistä huolimatta Bilici uskoo Hotel Kiljavan mahdollisuuksiin menestyä. Erityisesti hän toivoo ulkomaalaisten turistien löytävän hotellin.

– Meidän mottona on tarjota luksusta halvalla. Meillä on spa, maailman kaunein järvi, oma hiekkaranta ja monenlaisia aktiviteettejä, hän luettelee.

Bilici on iloinen hankkeen Nurmijärvellä saamasta vastaanotosta.

– Olen päässyt tapaamaan avainhenkilöitä, ja suunnittelemme kunnan kanssa yhdessä Nurmijärven matkailun kehittämistä. Näin ei olisi koskaan käynyt Helsingissä, hän kertoo.

Myös viranomaiset, urakoitsijat ja yrittäjät ovat ottaneet uuden tulijan avoimesti vastaan. Remonttitöissä onkin Bilicin mukaan käytetty vain paikallisia yrittäjiä, ja toiveissa olisi luoda suoria kontakteja myös paikallisiin tuottajiin.

Hotel Kiljava

Päivätapahtumia perheille

Hotel Kiljava tarjoaa jatkossa myös päivätapahtumia perheille.

Hotellin uusittu ruokaravintola on juuri avattu, ja ruokailemaan ovat tervetulleita myös muut kuin hotellin asukkaat.

Hotellin viralliset avajaiset on tarkoitus järjestää myöhemmin syksyllä.

Hotel Kiljava toimii osoitteessa Kotorannantie 49, Kiljava.

Lisätiedot: https://hotelkiljava.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.