Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäen uimahallissa kävi heinäkuussa lähes 17 000 asiakasta – "Oli oikea ratkaisu pitää halli auki"

Rajamäen uimahallissa kävi heinäkuussa kaikkiaan 16 928 asiakasta. Myyntiä kuukauden aikana syntyi runsaat 100 000 euroa.

– Noiden lukujen puitteissa olen sitä mieltä, että oli oikea ratkaisu pitää uimahalli auki heinäkuussa, sanoo Rajamäen uimahallin toimitusjohtaja Juha Ahonen.

Ahonen perustelee mielipidettään sillä, että uimahallin kustannukset pyörivät, vaikkei se olisikaan avoinna asiakkaille.

– 17. maaliskuuta pistimme lämmöt altaista pois ja haimme kaikin tavoin säästöjä käyttötalouden kiinteisiin kuluihin. Säästö, joka saatiin aikaiseksi, oli pienempi kuin olimme odottaneet, Ahonen kertoo.

– Kiinteät kulut ovat isot, ilman heinäkuun myyntiä sukellus olisi ollut vahva, vaikka aukiolosta oli myös kuluja, hän jatkaa.

Ahosen mukaan uimahallin auki pidolle oli myös selkeästi tilaus, tosin säästä riippuen. Kesäkuussa osa asiakkaista vältteli vielä hallia koronaviruksen vuoksi. Myös helle vaikutti asiaan. Asiakaskäyntien määrä oli kesäkuussa 11 764. Vuonna 2019 se oli 14 900.

– Heinäkuussa ihmisten ajatus koronaa kohtaan oli muuttunut, ja liikkeelle lähdettiin rohkeammin, Ahonen kertoo.

Nyt Rajamäen uimahallissa ollaan odottavalla kannalla. 500 henkilön kokoontumisraja on juuri poistunut, ja nyt seurataan mitä tulevat päivät tuovat tullessaan.

– Maskin kanssa ei voi olla allaspuolella. Jos maskipakko tulee, uskomme kuitenkin, että se rajoittuu julkisiin kulkuvälineisiin.

Juha Ahonen ei silti pidä poissuljettuna sitäkään, etteikö uimahallia jouduttaisi syksympänä koronatilanteen vaikeutumisen vuoksi sulkemaan.