Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opiskelu Lintumetsän väistötiloissa alkaa huomenna – Lepsämäntien suojatiet huolestuttavat

Koulutyö Lepsämän koulun Lintumetsään sijoitetuissa väistötiloissa on käynnistymässä. Uudessa koulussa aloittaa torstaina 13. elokuuta koulutiensä runsaat sata alakoululaista.

Mäntytiellä kahdeksan vuotta perheineen asuneen Tony Savolaisen mielestä alueen suojatiejärjestelyt eivät ole kunnossa.

– Omat lapset ovat jo isompia, mutta minua on silti koko uuden koulun rakentamisen ajan huolestuttanut tuo suojatiehomma. Oletin kuitenkin, että suojatiet saadaan järjestettyä turvallisemmiksi ennen koulujen alkua, hän jatkaa.

Erityisesti häntä huolestuttaa neljä Lepsämäntien varressa olevaa suojatietä. Turvallisin niistä on hänen mukaansa kauimpana Lepsämäntien varressa Kaikupolun kohdalla oleva suojatie, vaikka senkin näkyvyys on huono.

Mäntytien ja Kalkerinkujan risteyksessä oleva suojatie päättyy ojaan eikä kevytväylälle, samoin Mäntytien ja Oivantien risteyksessä oleva suojatie.

– Lapset joutuvat näissä kohdin tien ylittäessään kulkemaan kapeaa piennarta pitkin.

Yhden alueella sijaitsevan suojatien näkyvyys on viereisen talon aidan vuoksi erityisen huono, joten autoilijalle jää vain muutama sekunti aikaa reagoida.

– Minulla itselläni oli läheltä piti -tilanne tuossa kohtaa pari vuotta sitten, kun pieni lapsi tuli suojatielle. Jouduin tekemään pakettiautolla lukkojarrutuksen, Savolainen kertoo.

Kaskitien ja Mäntytien alueen turvallisuus ei ole Savolaisen mielestä aivan yhtä huolestuttava.

– Kävelyteitä ja suojateitä ei sielläkään juuri ole, joten korjattavaa löytyisi. Myös siellä voi tulla vaaratilanteita, kun vanhemmat tuovat lapsia autolla kouluun ja liikenne lisääntyy.

Savolainen toivoo, että vaarallisten suojateiden kohdalle saataisiin nopeasti väliaikaiset hidastetöyssyt.

Nurmijärven kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan liikenneturvallisuuden parantamiseksi uuden Lintumetsän koulun lähistöllä on jo tehty joitakin toimenpiteitä.

– Lepsämäntielle Kuonomäentien risteyksen lähelle on asennettu kunnan toimesta kaksi nopeusnäyttötaulua, hän kertoo.

Mäntytielle välille Kaikupolu–Kaikurinne suunnitellun jalankulku- ja pyörätien katusuunnitelman muutosehdotus on tulossa nähtäville 12. elokuuta.

– Mikäli katusuunnitelman muutosehdotus saadaan teknisen lautakunnan syyskuun kokouksessa hyväksyttyä ja päätös saa lainvoiman, on jalankulku- ja pyörätien toteuttaminen mahdollista aloittaa vielä kuluvan syksyn aikana, Korteniemi kertoo.

Lisäksi Mäntytien alueelle on tarkoitus tehdä liikennemerkkimuutoksia sekä yksi uusi valaisinpylväs Kaikurinteen ja Mäntytien risteykseen tulevan uuden suojatien kohdalle.

Lepsämäntie on valtion maantie, jonka kunnossapidosta ja parantamisesta vastaa Uudenmaan ely-keskus. Se toteuttaa joitakin liikennemerkkimuutoksia Lepsämäntielle vielä kuluvan syksyn aikana. Lisäksi ely-keskus on päättänyt madaltaa Lepsämäntien nopeusrajoituksen 40 km/h välillä Luotolankuja–Nummitie. Ely-keskuksen päätös edellyttää kunnalta joitakin liikennemerkkeihin kohdistuvia toimenpiteitä katuverkossa.