Työ Gubbena kiinnostaa – kymmenet nurmijärveläisnuoret jättäneet työhakemuksen

Gubbe -palvelussa yksi nuori solmii yhteen ikäihmiseen ystävyys- ja luottamussuhteen. Kuvituskuva.

Gubbe Sydänystävä Oy on aloittanut toimintansa myös Nurmijärvellä.

– Nurmijärveltä on tullut jo useita kymmeniä työhakemuksia, kertoo Gubben toinen perustaja, toimitusjohtaja Sandra Lounamaa.

Gubben ideana on tarjota ikäihmisille kunkin asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaista, ei-sairaanhoidollista vanhuspalvelua. Ulkoilu on lähes aina toivelistalla. Myös ruoanlaitto, kauppa-asiat, lukeminen ja teknologiassa avustaminen ovat tarpeen ja mieleisiä.

Samalla Gubbe tarjoaa työtä yli 16-vuotiaille nuorille.

– Nuoret kokevat työn merkitykselliseksi, se osuu kivasti heidän haluunsa parantaa maailmaa. Lisäksi he saavat korvauksen, mutta raha ei kuitenkaan ole se ykkösdraiveri, Lounamaa kertoo.

Nuorten kiinnostusta toimintaan kuvaa se, että Gubbeksi on jo hakenut yli 3 000 henkilöä, ja lisää rekrytoidaan koko ajan.

– Gubbeksi pääsemiseen riittää, että on iloinen ja aurinkoinen persoona ja haluaa auttaa ikäihmisiä ja tehdä tällaista työtä. Rekrytoimme ja perehdytämme työntekijät kuitenkin tarkasti.

Gubbe toimii kaikkialla Suomessa.

– Useimmiten kuvio on sellainen, että pääkaupunkiseudulla asuva perhe tilaa palvelun kauempana asuvalle ikäihmiselle, Lounamaa kertoo.

– Ikäihmisen luokse tulee aina sama luottohenkilö ja on aina vain häntä varten. Yksi nuori solmii yhteen ikäihmiseen ystävyys- ja luottamussuhteen, hän jatkaa.

Suosituin perusmalli Gubben palveluja käytettäessä on yksi kahden tunnin käynti tiettynä päivänä viikossa. Osalla asiakkaista käyntejä on useampiakin. Yhdestä viikkokäynnistä asiakas maksaa yritykselle 304 euroa kuukaudessa. Summa on alvillinen ja kotitalousvähennyskelpoinen.

– Ihmiset eivät koe, että maksaisivat seurasta, vaan siitä, että ikäihminen pidetään aktiivisena ja hän saa kotiapua, Lounamaa tietää.

Jotkut tosin vertaavat hänen mukaansa Gubbea maksuttomaan ystäväpalveluun.

– Ystäväpalvelulta ei voi vaatia viikottaista käyntiä, ja sillä on myös valtava pula vapaaehtoisista.

Gubbessa seurataan Lounamaan mukaan tarkoin, mitä kullakin käyntikerralla on tehty ja millainen asiakkaan vointi on ollut. Omaisille lähetetään käynnin jälkeen sähköpostitse gubbeterveiset ja heidän niin halutessaan myös kuvamateriaalia.

Gubbe -palveluun pääsee tutustumaan varaamalla maksuttoman tutustumiskäynnin. Asiakas voi katkaista sopimuksen heti niin halutessaan, eikä siitä koidu ylimääräisiä kustannuksia.

– Jokaiselle löytyy oma Gubbensa, se on meidän palvelulupauksemme, Lounamaa vakuuttaa.

Gubbe Sydänystävä Oy

Nuori yritys

Gubbe Sydänystäväpalvelu Oy on perustettu puolitoista vuotta sitten.

Gubben perustivat Sandra Lounamaa ja Meri-Tuuli Laaksonen. Sandra Lounamaa toimii yrityksen toimitusjohtaja.

Gubben palkkalistoilla on tällä hetkellä seitsemän täysipäiväistä työntekijää.

Toimitusjohtaja Sandra Lounamaan mukaan yritys on nyt kovassa kasvuvauhdissa.

Lisätiedot: https//www.gubbe.io.

Gubbe -palvelun voi tilata osoitteesta gubbe.io.

Gubbeksi voi hakea osoitteessa gubbe.io/gubbeksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut