Nurmijärven Kamppailijat rohkaisee uusia harrastajia tulemaan salilleen – "Ryhmähenki on aina ollut tärkein"

Sami Heikkilä neuvoo Anne Alasmaata ja Virve Simolaa. Taustalla vasemmalta BJJ:n ohjaaja Arto Valkama (selin), hapkidon ohjaaja Jani Rautiainen sekä nyrkkeilyn ohjaajat Markus Taxell ja Pekka Summanen. Nurmijärven Kamppailijat

Nurmijärven Kamppailijoiden salilla Altian vanhoissa tiloissa Rajamäellä soi musiikki. Toisella tatamilla BJJ:n eli brasilialaisen jiujitsun harrastajat tekevät painiotteitaan, toisella mäiskähtelevät nyrkkeilijöiden lyönnit. Treenaamassa on kaikenikäisiä naisia ja miehiä. Välillä remahtaa nauru. Tunnelma vaikuttaa rennolta.

Seuran perustaja Sami Heikkilä vahvistaa mielikuvan oikeaksi.

– Itselleni tärkeintä on aina ollut ryhmähenki ja se, miten harrastajat ottavat uusia mukaan. Kokeneet ja aloittelijat harjoittelevat pääosin samassa ryhmässä. Kokeneet auttavat tulokkaita ja samalla tullaan tutuiksi, Heikkilä kertoo.

Seuran toinen perustajajäsen Arto Valkama komppaa Heikkilää.

– Jos uudet harrastajat tuntevat itsensä tervetulleiksi, olemme onnistuneet tavoitteessamme.

Salin lajeja ovat nyrkkeilyn ja BJJ:n lisäksi potkunyrkkeily ja hapkido. Jokaisella lajilla on vähintään kahdet treenit viikossa. Välillä ohjaajat pitävät ylimääräisiä harjoituksia, ja salin vapaavuoroilla jokainen voi treenata mieleisiään juttuja.

Harjoituksissa käydään läpi lajien tekniikkaa ja motoriikkaa, mutta Heikkilä ja Valkama sanovat, että jokainen tekee tasonsa mukaan sen, mikä tuntuu hyvältä.

Korona näkyy täälläkin. Keväällä sali oli kiinni. Rajoituksissa noudatetaan hallituksen ja lajiliittojen määräyksiä. Lisäksi salin hygieniasta pidetään korostetusti huolta ja jäseniä tiedotetaan tehokkaasti.

Millaista väkeä salilla sitten käy? Heikkilän mukaan harrastajien keski-ikä on 35-40 vuotta, mutta mukana on sekä nuorempia että vanhempia.

– Jos ikää alkaa olla, kroppa ei välttämättä aina ole kunnossa, mutta sehän ei meitä haittaa, Heikkilä naurahtaa.

Nyrkkeilyssä käyvät Anne Alasmaa ja Virve Simola ovat yhtä mieltä: joukkoon kuuluu monenlaisia harrastajia. Kaikkia kohdellaan tasa-arvoisina lajista tai tasosta riippumatta.

– Täällä on upea harrastajaporukka ja hyvät valmentajat. Hiki tulee, mutta hyvä mieli on aina taattu!

Uudet alkeiskurssit alkavat 17.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.