Ensin ruuhkautui koronanäytteiden tutkiminen, nyt Keusoten koronapuhelin

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueen hoitajan ja lääkärin vastaanottopalveluiden puhelinpalvelussa ja koronahoitopuhelimessa on nyt ruuhkaa, tiedotti Keusote tiistaina päivällä.

Tiedotteen mukaan numeroihin tulleet yhteydenotot pyritään hoitamaan mahdollisimman pian.

Keusote myös toivoo, että jotta ruuhkaa ei syntyisi lisää, toivomme, että kuntalaiset ottaisivat yhteyttä terveyspalveluihin vain yhdellä tavalla joko nettipalvelun kautta tai puhelimitse.

Aiemmin aamulla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti, että HUSLabin koronanäytteiden tutkiminen on ruuhkautunut ja koronavirustestin tuloksen saaminen voi kestää 48 tunnista kolmeen tai neljään vuorokauteen.

Näin hakeudut koronatestiin

Jos epäilet, että sinulla on korovirustartunta, ja oireitasi ovat akuutti hengitystieinfektio (yksi oire riittää: kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä, tee sähköinen oirearvio Keusoten Nettipalvelussa. Palvelusta vastataan samana päivänä ja ohjataan tarvittaessa eteenpäin. Voit myös ottaa yhteyttä Keusoten koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099 (avoinna joka päivä klo 8–20). Koronahoitopuhelimesta saat ohjeita sekä ajan koronavirustestiin.

Muina aikoina voit olla yhteydessä Päivystysapuun numeroon 116 117.

Lähde: Keusote

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut