Eija Kontio, 64, taistelee teini-ikäisiä vastaan ammuntapelissä

Eija Kontio ja joukkuekaveri Reijo Putkinen pelaavat e-urheilun Kanaliigan ottelussa Helsingissä. Oskari Lehto

E-urheilu: Nurmijärveläinen Eija Kontio, 64, pelaa taistelupeli Counter-Strikea senioripelaajien joukkueessa. Harrastuksessa on hänen mielestään monia hyviä puolia.

Oskari Lehto

Nurmijärveläisen Eija Kontion harrastukseen kuuluu olennaisena osana vastustajan eliminoiminen erilaisilla ampuma-aseilla ja räjähteillä – onneksi kuitenkin vain virtuaalisilla areenoilla.

64-vuotias Eija Kontio on yksi perustajajäsenistä Senior Fighters -joukkueessa, joka on tarkoitettu yli 50-vuotiaille Counter-Strike-pelin pelaajille. Joukkue perustettiin kolmisen vuotta sitten.

Harrastuksen pariin hän löysi vuosikymmenien mittaisen tietokonetaustansa ansiosta.

– Olen 1980-luvulla koodannut ensin huvikseni pienitehoisella Amstrad-pelikoneella, ja myöhemmin alan opiskelujen jälkeen siirryin yritysmaailmaan tietotekniikan ammattilaiseksi, Kontio selittää.

Eija Kontio kertoo pitävänsä tarinallisista peleistä, kuten esimerkiksi World of Warcraftista. Myös pulmanratkaisupelit kiehtovat.

– Lastenlasten kanssa pelaan usein Minecraftia.

Vuonna 1999 julkaistu taktinen taistelupeli Counter-Strike (lyhennettynä CS) on kuitenkin se, jota Senior Fighters pääosin pelaa yhdessä.

Kyseessä on yksi suosituimmista kilpapeleistä, jossa taistellaan joukkueina toisia vastaan. Pelin huippuosaajat ovat ammattilaisia, jotka voivat tienata jopa miljoonia euroja vuodessa.

Kontiolle ja muille Senior Fighters -joukkueen jäsenille kyseessä on kuitenkin ennen kaikkea sosiaaliseen toimintaan tähtäävä harrastus.

– Se on mukavaa aivojumppaa, joka ehkäisee dementiaa ja parantaa käden ja silmän koordinaatiota. Tässä toimitaan joukkueena ja tehdään asioita yhdessä, Kontio listaa pelaamisen hyviä puolia.

Toisinaan tuttavat ovat ihmetelleet, miten Eija Kontio ja hänen pelikaverinsa voivat harrastuksekseen ampua ihmisiä.

– Itse olemme sitä mieltä, ettemme ole koskaan ihmisiä ampuneet, emmekä tule ampumaankaan. Nehän ovat vain pikseleitä, hän huomauttaa.

Virtuaalisia kokoontumisia pelikavereilla on tavallisesti kolme kertaa viikossa. Eija Kontiolla on kotitalonsa alakerrassa kukkatapeteilla koristeltu pelitila, jota hän itse kutsuu buduaariksi.

– Se on oikein mukava ja naisellinen tila, hän nauraa.

Välillä seniorijoukkueella on vastassa ryhmiä, joissa pelaajat voivat olla 16-vuotiaita.

– Olemme pärjänneet aika hyvin. Uudella kokoonpanolla voitimme aluksi paljon pelejä, mutta sen jälkeen pelionnemme on kääntynyt. Tämä kuuluu pelin henkeen.

– Counter-Strike on taktinen peli, jossa yhteistyö ratkaisee. Itse koen kuitenkin olevani parhaimmillani tilanteissa, kun olen viimeisenä jäljellä vastustajaa vastaan. Osaan pitää hermot kasassa, Kontio hymyilee.

Uusia pelaajia etsitään

Senior Fighters -peliyhteisö etsii jatkuvasti uusia senioripelaajia mukaan joukkoonsa.

Tervetulleita porukkaan ovat kaikki pelaamisesta ja e-urheilusta kiinnostuneet yli 50-vuotiaat henkilöt. Aloittelijat luvataan perehdyttää pelaamisen alkeisiin.

– Ikä ei ole kauhean määräävä tekijä. Virallisesti haetaan 50 vuotta täyttäneitä, mutta tällä hetkellä yhteisössämme on ihmisiä ikäväliltä 40–74, Eija Kontio sanoo.

Lisätietoa kiinnostuneille on tarjolla peliyhteisön blogissa osoitteessa https://seniorfighters.blogspot.com/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.