Tule mukaan turvaamaan lasten koulutietä – kunta rekrytoi vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiksi

Kuvituskuva. Terhi Marttinen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven kunta muistuttaa tiedotteessaan, että koulujen alku 13. elokuuta tuo taas paljon lapsia ja nuoria liikenteeseen. Turvallinen koulutie edellyttää erityisesti aikuisilta liikennesääntöjen mukaista suojatiekäyttäytymistä, tiedotteessa sanotaan.

Kunta myös rekrytoi vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiksi. Heitä kaivataan erityisesti Rajamäelle, Röykkään ja Lepsämään.

Klaukkalassa kuudessa risteyksessä päivystävät Klaukkalan lionsit, mutta Lahnuksentiellä voisi liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan olla vielä tarvetta päivystäjille.

Kirkonkylällä suojatiepäivystykseen on rekrytoitu kunnan henkilökuntaa.

Röykkään Länsitien risteykseen, joka on pääsuojatie koulun suuntaan, on saatu Korteniemen mukaan yksi päivystäjä kunnasta.

Rajamäellä suojatiepäivystyksestä vastaa MLL:n paikallisosasto.

Lepsämän/Lintumetsän alueelle tulee neljä päivystäjää kunnasta. Myös Lintumetsän alueen asukasyhdistys on hakenut aktiivisesti päivystäjiä, ja löytänytkin heitä ainakin neljä. Alueella on kuitenkin useita suojateitä, ja mukaan mahtuu vielä aktiivisia kuntalaisia.

Suojatiepäivystyjän tehtävänä on katsoa, että lapsi pääsee turvallisesti tien yli ja tekee omaehtoisesti ratkaisun, milloin tie on turvallisesti ylitettävissä. Suojatiepäivystäjä ei saa pysäyttää liikennettä.

Koulu alkaa torstaina 13. elokuuta kaikilla klo 9 ja päättyy kaikilla klo 12. Suojatiepäivystyksessä on hyvä olla paikalla aamupäivällä noin klo 8.15–9.15 ja iltapäivällä noin klo 11.45–12.45.

Tuletko mukaan suojatiepäivystykseen 13.8.? Voit ilmoittautua kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemelle (puh. 040 317 2311, pia.korteniemi@nurmijarvi.fi).

Juttua päivitetty 12.8. klo 13.40. Lisätty ajankohtaista tietoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut