Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskien käyttöä

Riikka Laine

Nurmijärven joukkoliikenteen käyttäjille suositellaan nyt kasvomaskien käyttöä.

Suositus pohjautuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n torstaina antamaan suositukseen. THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi.

THL kertoi torstaisessa valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa, että vaikka kasvomaskien käytöstä ei ole vielä liiemmin näyttöä, niin maskin on todettu ehkäisevän koronavirustartuntojen leviämistä.

Nurmijärven kunnan torstaina julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että maskien käyttöä suositellaan myös mm. Nurmijärven joukkoliikenteessä.

– Lisäksi kasvomaskia suositellaan käytettäväksi koronatesteihin mentäessä tai riskialueelta Suomeen palatessa ja maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, siirryttäessä karanteeniin. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi, jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, kunta opastaa tiedotteessaan.

Nurmijärven sote-palveluista vastaavalta Keusotelta on tulossa perjantaina tarkempia ohjeita kasvomaskien käyttöön.

Kunnan tiedotteessa muistutetaan, että valtioneuvoston linjauksen mukaan jokainen hankkii kasvomaskin itse. Kasvomaskin voi ostaa esimerkiksi ruokakaupasta.

Valtioneuvosto linjasi, että kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi mm. Uudellamaalla.

Nurmijärven kunnan tiedotteessa kerrotaan, että paikallista mallia kasvomaskien jaosta valmistellaan parhaillaan kuntien ja Keusoten yhteistyönä. Aiheesta tiedotetaan myöhemmin lisää.