Korsisaarikin suosittaa maskin käyttöä busseissa – ilman maskiakin saa matkustaa

Kuvituskuva. Paula Pohjamo

Riikka Laine

Nurmijärven joukkoliikenteestä vastaava Korsisaari on julkaissut nyt uusia ohjeistuksia Nurmijärven kunnan torstaina antamaan kasvomaskisuositukseen liittyen. Kunta ilmoitti torstaina, että se suosittaa kasvomaskin käyttöä Nurmijärven joukkoliikenteessä. Myös Korsisaari-yhtiöt suosittelee matkustajille vahvasti kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä, mutta yhtiö muistuttaa, että koska kyse on suosituksesta, myös ilman maskia saa matkustaa.

Kunnan ja Korsisaaren maskisuositus pohjautuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n torstaina antamaan suositukseen. THL suosittaa kasvomaskien käyttöä, koska Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja.

THL:n suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Tämä koskee siis myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta. johon Nurmijärvi kuuluu.

THL suosittelee maskin käyttöä joukkoliikenteessä, koska joukkoliikenteessä lähikontakteja ei voida aina välttää. Suosituksen mukaan maskia ei tule kuitenkaan käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön.

Lisäksi THL huomauttaa, että maskin käyttö vaatii huolellisuutta.

Kasvomaski ei myöskään sovellu lapsille, joten sen vuoksi THL suosittaa maskin käyttöä yli 15-vuotiaille.

Muut turvalliseen matkustamiseen liittyvät ohjeet Nurmijärven joukkoliikenteessä:

Matkustathan kyydissämme vain, jos olet terve. Sairaana ei tule matkustaa joukkoliikenteessä.

Suosittelemme välttämään käteisen käyttöä ja käyttämään mobiilisovellusta, matkakorttia tai korttimaksua maksuvälineenä.

Huolehdithan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Mahdollisuuksien mukaan pidä muihin matkustajiin huomaavainen turvaväli.

Suosittelemme matkustamista ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos se on mahdollista.

Asiakkailla ja kuljettajilla on linja-autossa käytettävissään käsidesiä.

Kuljettajien osalta työturvallisuutta varmistetaan pitämällä ensimmäiset penkkirivit poissa käytöstä ja matkustajille suositellaan poistumista takaoven kautta.

Jokaisen matkustajaan tulee tehdä ratkaisunsa linja-autolla matkustamisen suhteen omista yksilöllisistä lähtökohdistaan käsin.

Lähde: Korsisaari-yhtiöt

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut