Sähköyhtiö varoittaa lasten vaarallisista leikeistä – "Vaara saada tappava sähköisku"

Nurmijärven Sähkö varoittaa nyt vaarallisesta leikistä, jota on havaittu Lintumetsässä alakouluikäisten keskuudessa.

Sähköyhtiölle on ilmoitettu havaintoja Kaskitien ja Mäntytien risteyksessä sijaitsevan puistomuuntamon katolle kiipeilleistä lapsista. Ilmoituksen mukaan lapset ovat pitäneet puistomuuntamoa tähystyspaikkana.

Nurmijärven Sähköverkon verkkojohtaja Osmo Karvonen toivoo, että vanhemmat varoittaisivat lapsiaan tästä hengenvaarallisesta leikistä.

– Muuntamon katon pettäessä liiasta painokuormasta on iso vaara saada tappava sähköisku tai vakavia palovammoja. Sisällä menee 20 000 voltin kiskosto lähellä muuntamon kattoa, Karvonen varoittaa.

Nurmijärven Sähköverkon toimialueella on kaikkiaan noin 1100 muuntamoa ja yli 400 puistomuuntamoa. Karvosen mukaan niillä on tärkeä rooli, sillä muuntamot muuntavat keskijännitteisen sähkön pienjännitteiseksi ja kotitalouksiin sopivaksi.

– Ne ovat vain ammattilaisia varten, eikä muuntamoita ole todellakaan tarkoitettu lasten leikkipaikaksi.

Muuntamoita ei ole todellakaan tarkoitettu lasten leikkipaikaksi.

– Katon alla oleva muuntaja voi olla hengenvaarallinen, ja sen takia kopeissa on myös hengenvaarakyltit.

Sosiaalisessa mediassa on tiedusteltu myös sähköyhtiön mahdollisuutta muuntamoiden aitaamiseen, mutta Karvosen mukaan sellaista ei ole suunnitteilla.

– Haasteena on myös niiden runsas lukumäärä ja sijainti, sillä muuntamot sijaitsevat aina muiden kuin yhtiömme omistamilla mailla.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut