Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatestiin pääsyä ja tuloksen valmistumista joutuu odottamaan nyt useamman vuorokauden – Keusoten testaus ruuhkautui

Keusoten koronatestauksessa kannattaa nyt varautua aiempaa pidempään jonotukseen.

Keusoten tiedotteen mukaan koronahoitopuhelin on ruuhkautunut, vaikka puhelimen aukioloaikaa ja vastaajia on lisätty kesäkuusta alkaen.

– Normaalisti takaisinsoitot on pystytty hoitamaan saman päivän aikana, mutta nyt osa on jouduttu siirtämään seuraavalle päivälle, Keusote kertoo tiedotteessaan.

Keusote toivoo, että kuntalaiset ottaisivat yhteyttä terveyspalveluihin vain yhtä tapaa käyttäen ja malttaisivat odottaa yhteydenottoa rauhassa.

– Puhelimessa jonottamisen sijaan on helpompaa jättää soittopyyntö. Suosittelemme yhteydenottoa nettipalvelussa, jossa voi asioida sähköisesti vuorokauden ympäri. Nettipalvelussa on mahdollista täyttää myös koronaepäily-kysely, minkä perusteella asiakas ohjataan herkästi koronatestiin, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan Keusote tekee parhaansa puheluihin vastaamisen odotusaikojen lyhentämiseksi.

Myös testiajan saaminen voi nyt viivästyä aiemmasta suurten testausmäärien vuoksi.

Testejä otetaan nyt Järvenpään JUSTin autokaistalla ja Hyvinkään sairaalassa yhteensä 250 näytettä päivässä eli yli 1700 testiä viikossa, kun vielä pari viikkoa sitten testausmäärät olivat kuudensadan kieppeillä.

– Asiakas pääsee koronatestiin lähetteen saamisen jälkeen pääsääntöisesti seuraavana päivänä, mutta voimakkaasti kasvavan testaukseen hakeutumisen vuoksi testiin pääsyyn on ollut 1–3 päivän viiveitä, tiedotteessa kerrotaan.

Testituloksen saamisessa kesti vielä muutama viikko sitten 1–2 vuorokautta, mutta nyt myös tuloksia joutuu odottamaan pidempään.

Keusoten loppuviikon tiedon mukaan testin tulos lähetetään asiakkaalle tekstiviestillä ja tulokset ovat nähtävissä Omakannassa noin 3-4 päivän päästä testistä. Toimituksen tietoon on tullut, että maanantaina koronahoitopuhelimessa varoiteltiin tuloksen valmistumisen voivan viedä jopa viisi vuorokautta.

Keusote lupaa tiedotteessaan, että toimenpiteet testauskapasiteetin lisäämiseksi ovat meneillään, mutta vielä ei ole tiedossa miten ja millä aikataululla asia etenee.