Nurmijärven Yleisurheilulle muhkea mitalisaalis SM-kilpailuista

Yleisurheilu: Nurmijärven Yleisurheilulle seitsemän mitalia.

Iloiset kultamitalistit Isabella Edelman (vas.), Aatu Kangasniemi ja Sara Parviainen uransa ensimmäisten SM-mitaliensa kanssa. Janne Edelman

Nurmijärven Yleisurheilu

Elokuun toisena viikonloppuna käydyt 14–15- ja 16–17-vuotiaiden SM-kilpailut toivat runsaasti iloittavaa nurmijärveläiselle yleisurheiluväelle. Naantalissa ja Pännäisillä käydyistä kilpailuista tuomisina oli seitsemän mitalia, joista peräti kolme oli kultaisia.

Kuparivuoren idyllisessä kentällä Naantalissa kilpailuissa 14–15-vuotaiden SM-kilpailuissa koko kilpailujen näkyvimmäksi hahmoksi kohosi Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi, joka voitti ylivoimaisella tavalla kaksi kultamitalia. 14-vuotiaiden moukarinheitossa Kangasniemi lähenteli omaa ennätystään heittäen 73,30. Hopeamitalisti jäi ikäluokkansa SE-pojan takana yli 25 metrin päähän. Kuulantyönnössä jälki oli yhtä murskaavaa Kangasniemen voittaessa yli kuuden metrin erolla omaa ennätystä hipovalla tuloksella 19,20.

Naantalista Nurmijärvelle matkasi myös kolmas kultamitali, kun Sara Parviainen ja Isabella Edelman voittivat 14-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrin kävelyn joukkuekilpailun. Henkilökohtaisessa kilpailussa Parviainen sijoittui kuudenneksi ennätysajallaan 19.17,73. Edelmanin sijoitus oli kahdeksas ja aika 21.25,17.

14-vuotiaiden poikien 800 metrillä koettiin jännittäviä hetkiä, kun Rasmus Laapas kiri pronssille. Laapas jäi uudella ennätysajallaan 2.07,66 hopeasta vain 63 sadasosasekunnin päähän, mutta toisaalta voitti pronssia 0,3 sekunnin marginaalilla.

Toinen nurmijärveläispronssimitalisti Oona Ketomäki kävi niin ikään tiukan kamppailun kirkkaammista mitaleista, mutta viimeisellä kierroksella syntyneen ennätysheiton mitta 55,77 jäi lopulta T15-sarjan moukarinheitossa hopeasta 10 cm ja voittajastakin vain runsaat puoli metriä.

Kävelyn kultamitalisti Sara Parviainen kilpaili myös T14-sarjan 800 metrillä sijoittuen sijalle 21. tuloksella 2.38,26. Emma Lehtonen juoksi saman sarjan 100 metrin aitojen alkuerissä ajan 13,55, jolla sijoittui 20:nneksi.

16–17-vuotiaiden SM-kilpailuissa Pännäisillä Nurmijärven Yleisurheilua edusti vain kaksi urheilijaa, mutta Mikko Huhta ei antanut sen häiritä omaa toimintaansa. 16-vuotiaiden moukarissa Huhta heitti kolmanteen sijaan oikeuttavan rutiinituloksen 57,11. Kärkiheittäjien erot olivat varsin selkeät, sillä ero sekä edessä että takana olevaan oli noin 5 metriä.

Sen sijaan sivulajissaan kiekonheitossa Huhta sai taistella saavuttamastaan pronssista tiukemmin. Huhta heitti parhaansa 44,80 jo ensimmäisellä kierroksella ja sen jälkeen kilpailu oli hänen osaltaan hyvin takkuinen. Herkässä lajissa tiukka kilpailu koitui lopulta Huhdan onneksi, sillä viimeisillä kierroksilla nähtiin myös muilta heittäjiltä runsaasti kovasta yrittämisestä johtuneita epäonnistumisia. Pronssimitali varmisti jännittävien loppuvaiheiden jälkeen lopulta 34 sentin marginaalilla.

Huhta kilpailu myös kuulantyönnössä, jossa syntyi myös hänen viikonloppunsa ainoa ennätys 12,54. Tulos ei kuitenkaan aivan riittänyt kahdeksan parhaan työntäjän jatkokierroksille, vaan sijoitukseksi tuli 9.

Nurmijärven Yleisurheilun toinen urheilija Emmi Kotamäki paranteli 16-vuotiaiden kiekonheitossa ennätystään lukemiin 26,34, mikä riitti 12. sijaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut