Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotikäyntejä tehneellä eläinlääkärillä nyt myös vastaanotto – "Aina kotona ollessani, on mahdollista ottaa potilaita vastaan"

Nurmijärveläinen eläinlääkäri Taina Haarahiltunen on tullut tutuksi kotikäyntejä tekevänä eläinlääkärinä. Monet asiakkaat ovat vuosien saatossa kyselleet oman vastaanoton perään, mutta sellaista Haarahiltusella ei ole ollut. Hän kuitenkin rakennutti perheineen uuden kodin Perttulaan ja tiesi heti, että sinne rakennetaan myös tilat omalle vastaanotolle.

– Asiakkaat ovat pyytäneet vastaanottoa ja olen iloinen, että minulla on nyt mahdollisuus ottaa asiakkaita vastaan kotonakin, Haarahiltunen sanoo.

Omalle vastaanotolle on ollut Haarahiltusen mukaan mukavasti kysyntää, vaikka se sijaitseekin syrjemmässä, kuin muut vastaavat yritykset. Haarahiltunen pitää maalaismaisemien lumossa sijaitsevaa vastaanottoaan auki tarvittaessa. Mitään aukioloaikoja ei siis ole.

– Aina ennen vastaanotolle tuloa tulee soittaa ja kysyä, milloin on mahdollista tulla. Teen edelleen myös kotikäyntejä, joten en ole aina paikalla, hän sanoo.

Akuutin hädän sattuessa kannattaa tarttua puhelimeen ja toivoa Haarahiltusen olevan kotona.

Vastaanotto on ollut avoinna vuoden alusta alkaen. Vastaanotolle tulee Haarahiltusen mukaan asiakkaita suunnilleen sama määrä, mitä hän käy itse asiakkaiden luona.

Haarahiltunen hoitaa käden käänteessä kissat, koirat ja hevoset. Myös tuotantoeläimet saavat häneltä apua tarvittaessa.

– Hoidan lemmikkejä ammattitaidolla turvallisessa ympäristössä eläimen hyvinvoinnin huomioiden, hän sanoo.

Haarahiltunen on aina rakastanut eläimiä ja päätti jo viisivuotiaana opiskelevansa eläinlääkäriksi.

– Valmistuin 1999 eli olen ollut unelma-ammatissani nyt 21 vuotta, hän sanoo.

Tuore vastaanotto sijaitsee Haarahiltusen kotipihalla erillisessä rakennuksessa.

– Se mahdollistaa potilaiden tuloa tarpeen mukaan. Aina kotona ollessani, on mahdollista ottaa potilaita vastaan, hän sanoo.

Kotikäynneillä Haarahiltunen käy Nurmijärvellä ja sen lähialueilla. Hän pitää siitä, että voi tarjota asiakkailleen vaivattomuutta kiireiseen arkeen.

Haarahiltusen vastaanotolla voi tehdä paljon, mutta ei kaikkea.

– Minulla ei ole röntgenlaitetta enkä voi tehdä hammaskirurgiaa täällä. Perus eläinlääkäripalvelut onnistuvat kyllä, hän sanoo.

Koirien ja kissojen sterilointeja sekä kastrointeja voi myös tehdä vastaanotolla.

– Vaikka ne ovat kaikkien yleisimpiä toimenpiteitä, niin mielestäni teknisesti vaativin leikkaus on koiran sterilisaatio.