Kiinteistönvälittäjät toteuttivat haaveensa ja perustivat omat yritykset korona-aikana – "Läheiset sanoivat meidän olevan hulluja"

Kiinteistövälittäjät Anette Koskinen ja Päivi Corenius ovat päättäneet perustaa omat kiinteistöalan yritykset. Molemmat naiset ovat työskennelleet useita vuosia eri kiinteistönvälitysfirmojen alaisina, mutta haluavat nyt kokeilla siipiään ja tehdä töitä yrittäjinä. Naiset päättivät sattumalta toteuttaa yrityshaaveensa samaan aikaan tietämättä toistensa suunnitelmista. He perustavat siis erilliset yritykset, mutta ovat päättäneet tehdä yhteistyötä.

– Haaveenani on aina ollut oman kiinteistövälitysyrityksen perustaminen. Hetki tuntui oikealta nyt, Corenius sanoo.

– Ajattelin, että nyt tai ei koskaan. Minulla ei ole mitään hävittää, Koskinen komppaa.

Koskinen ja Corenius tiesivät toisensa etukäteen, mutta eivät tunteneet. Kesän aikana he ovat kuitenkin ystävystyneet yhteisen haaveen tiimoilta.

– Olemme keskustelleet paljon yrityksen perustamisesta ja huomasimme nopeasti kuinka hyvin tulemme toimeen keskenämme, Corenius sanoo.

– Soittelemme nyt muistakin kuin firmaan liittyvistä asioista. Meillä synkkaa, joten yhteistyön tekeminen on helppoa, Koskinen iloitsee.

Naiset pitävät siitä, että kiinteistönvälittäjän itsenäisessä työssä heillä on joku, jolta saada vahvistusta omille ajatuksille.

Idea oman yrityksen perustamiseen juuri nyt on osittain koronan ansiota. Läheiset sanoivat sekä Koskiselle että Coreniukselle heidän olevan hulluja halutessaan lähteä itsenäiseksi kiinteistönvälittäjäksi tällaisena aikana.

– Meille oli koronan takia aikaa pohtia, mitä haluamme tehdä. Pidämme työstämme ja sitä pitää tehdä täydellä sydämellä, Corenius sanoo.

Naisten työnkuva ei juuri muutu entisestä. Edelleen pitää tehdä asuntokauppoja, jotta saa palkkaa. Yritysten perustaminen on tehnyt naisista entistä motivoituneempia.

– Energiaa ja intoa on entistä enemmän, Koskinen sanoo.

– Työ itsessään ei ole muuttunut, mutta se on niin mieluisaa, ettei se tunnu työltä, Corenius jatkaa.

Korona-aika on saanut ihmiset liikkeelle ja naiset huomauttavatkin, että muuttajia on poikkeuksellisen paljon.

– Etenkin perheasunnoille on kysyntää. Muuttajia on huomattavasti enemmän kuin asuntoja eli nyt on niin sanotusti myyjän markkinat, Koskinen sanoo.

Koskinen pitää omina vahvuuksinaan luovuutta ja aktiivisuuta sekä intohimoa työtään kohtaan. Corenius puolestaan peräänkuuluttaa vahvaa ammattitaitoa sekä halua kehittää itseään.

Koskinen ja Corenius

Kiinteistönvälittäjinä

Koskinen on koulutukseltaan rakennuspiirtäjä, hän sai 2019 Ylemmän kiinteistönvälittäjän tutkinnon LKV:n lisäksi. Hän on toiminut vuodesta 2009 Nurmijärven alueella välittäjänä. Molemmat asuvat Nurmijärvellä ja tuntevat kunnan ja sen palvelut.

Corenius toimii pääsääntöisesti alueella Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kirkkonummi. Hänen ammattinimike on LKV, LVV ja KiAt, mutta hän opiskelee parhaillaan Ylemmän kiinteistönvälittäjän tutkintoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut