NJS paranteli voitolla asemiaan – toisella puoliajalla voittoon

NJS:n voittomaalin laukonut Miro Salminen on kulmatilanteessa Valtteri Homasen vartioimana. Matti Murto

NJS kohtasi Pallokerho Keski-Uusimaan Kakkosen lauantaina yhdeksännen kierroksen ottelussa Kalevan Urheilupuiston nurmella. NJS joutui ensimmäisellä puoliajalla takaa-ajajaksi, mutta nousi toisella 2–1 voittoon.

Edellinen kohtaaminen Klaukkalassa päättyi 1–1 ja tällä ottelulla oli todella suuri merkitys jatkoa ajatellen, sillä molemmat taistelevat sarjapaikastaan. Voitto vahvisti huomattavasti NJS:n tilannetta.

Ensimmäisen puoliajan alku oli tunnustelua, sitten PKKU otti hallinnan. Joukkue prässäsi ylhäällä, mikä yhdessä NJS:n harhasyöttöjen ja pallon menetysten kanssa tyrehdytti NJS:n pelinrakentelun, eikä omalta kenttäpuoliskolta hyökkäykseen nouseminen ottanut onnistuakseen edes pitkien avausten jälkeen.

Vaarallisia maalintekopaikkoja PKKU loi muutaman, NJS tuskin lainkaan. NJS:n puolustus ja sen lukkona maalivahti Otso Knuuttila tekivät hyvää työtä, mutta juomatauon jälkeen PKKU siirtyi 1–0 johtoon, kun Peter Sihvonen laukoi yhdellä kosketuksella Willem Haapiaisen mainion syötön kymmenestä metristä verkkoon. Muutamasta tilanteestaan jatkossa eivät isännät saaneet enempiä tuhoja aikaan ja tauolle siirryttiin PKKU:n ansaitussa 1–0 johdossa.

Toisella puoliajalla NJS nosti omaa prässiään ja otti hallinnan. Vaihdosta tullut Janar Georg oli vastustajan pelinavauksen riesana ja kokoonpanoon palannut Mohamed Sheikh ruokki hyökkäyksiä keskentällä tultuaan vaihdosta sisään. Kelechi Anyamele ja Ahmed Alaeddine toivat laidoillaan pallon hyökkäykseen tuon tuostakin ja vastustajan kenttäpuoliskolla isäntiä ahdisteli ja syöttösuuntia peitti enimmän aikaa 4–6 palokärkeä.

NJS:n ensimmäinen hyvä tilanne syntyi 55. minuutilla, jolloin maalivahti Robin Källman sai palautussyötön ja yritti harhauttaa prässäämään ampaisseen Georgen. Kosketus oli kova ja pallon sai Miro Salminen. Maali oli tyhjä, mutta Akseli Haapalainen ennätti hätiin ja tilanne valui NJS:n kulmapotkuksi. Tunnin kohdalla nopeaan vastahyökkäykseen päässeen Daniel Rökmanin veto kilpistyi Knuuttilan vastaantuloon.

NJS:n tasoitus syntyi rangaistuspotkusta, kun Jaakko Rantanen kaatoi kuudentoista sisälle vetopaikkaan päässeen Salmisen. Markus Laihanen tasoitti pelin laukomalla pilkulta pallon vasenta tolppaa hipoen perille. NJS:n voittomaali syntyi pitkän hyökkäyksen päätteeksi vartti ennen täyttä aikaa. Alaeddine syötti puolustukseen palautetun pallon Sheikhille ja tämä jatkoi Salmiselle, joka laukoi kovan maanuoliaisen 16 m rajalta alakulmaan.

PKKU aloitti takaa-ajon pitkien avausten ja Rökmanin pitkien rajaheittojen avulla, mutta Knuuttila poimi ne vedot, joita puolustus ei onnistunut peittämään.

Voitto nosti NJS:n kymmenellä pisteellään ohi Reippaan kahdeksanneksi. PKKU putosi Viikinkien seuraksi tasapistein putoamisviivan alle. Molemmilla on 5 pistettä ja viivan paremmalla puolella Kultsulla vain yksi enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut