Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ropakkotien varteen tulossa kadunvarsipysäköintiä – muut parkkialueet edelleen vireillä

Ropakkotien alkupäähän Klaukkalaan on tulossa kadunvarsipysäköintiä. Toteutuessaan hanke tuo kadunvarteen neljä uutta autopaikkaa.

– Eihän tämä Ropakon pysäköintiongelmaa ratkaise, sanoo liikenneinsinööri Pia Korteniemi Nurmijärven kunnasta.

Korteniemen mukaan tienvarsipysäköinnin toteuttamisen yhteydessä Ropakkotien varteen tulee myös rakenteellisia esteitä, joilla pyritään estämään tämänhetkinen pysäköinti osittain pyörätiellä, osittain viherkaistalla.

Katusuunnitelman muutosehdotus on parhaillaan nähtävillä Nurmijärven kunnanviraston palvelupisteessä (Keskustie 2 B, Nurmijärvi). Muutosehdotus on nähtävillä 25. elokuuta asti. Katusuunnitelman muutosehdotukseen voi tutustua nähtävänäoloaikana myös kunnan internet-sivuilla www.nurmijarvi.fi.

Myös Ropakon alueelle suunnitellut kaksi uutta parkkialuetta ovat edelleen vireillä, mutta niiden toteutuminen edellyttää asemakaavan muutosta. Ropakkotien alapäähän suunnitellun parkkialueen asemakaavaluonnos on parhaillaan nähtävillä, ja sen nähtävilläoloaika päättyy 14. syyskuuta.

Alitilantien pysäköintialueen kaavamuutos puolestaan on mahdollisesti menossa syyskuun asemakaava- ja rakennuslautakunnan kokoukseen.

– Toteuttamisen kannalta tämä on pitkä prosessi, eivätkä parkkialueet etene vähään aikaan, Pia Korteniemi sanoo.

Hän vinkkaa kuitenkin, että Tilkankujan päässä lähellä palloiluhallia on yleinen pysäköintialue, jota parkkipaikkapulasta kärsivän Ropakon asukkaat voivat käyttää.

Alueella on noin 30 autopaikkaa. Puistoraitteja kävellen sinne on matkaa Alikyläntien kääntöpaikalta noin 275 metriä.

– Siellä ei ole vielä liikennemerkkejä, mutta sinne on tulossa 12 tunnin aikarajoitus, Korteniemi kertoo.