Kaksi Keusote-kuntaa käynnistänyt maskien jaon – osa vielä valmistelee prosessia

Maksuttomien maskien jakelun järjestäminen kunnissa vie aikaa. Ari Peltonen

Riikka Laine, Toimitus

Osassa Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueen kunnista on tällä viikolla käynnistetty kasvomaskien jako vähävaraisille kuntalaisille.

Maskien jako perustuu THL:n ja valtioneuvoston viime viikon torstaina antamaan linjaukseen, jonka mukaan kasvomaskien käyttöä suositellaan mm. joukkoliikenteessä ja asioidessa sisätilassa, jossa ei voida pitää turvavälejä. Saman linjauksen mukaan kunnat huolehtivat maskien jaosta vähävaraisille, jotta kaikilla olisi mahdollisuus käyttää maskia.

Keusoten kunnista maskien jaon ovat tähän mennessä käynnistäneet Tuusula ja Mäntsälä.

Mäntsälän kunta on ilmoittanut maskeille vain kaksi jakopäivää; 20.8. ja 27.8.

Tuusulassa jaetaan kertakäyttöisiä 10-20 kappaleen maskinippuja käyttötarpeen mukaan. Jakopisteitä on neljä ja kunnan yleisten jakelupisteiden lisäksi kasvomaskien jakelua tehdään osin myös osana kunnan normaalia palvelutoimintaa.

Nurmijärven kunta on ilmoittanut aloittavansa maskien jaon viikolla 36.

Järvenpään kaupunki, Hyvinkään kaupunki ja Pornaisten kunta vielä valmistelevat omia jakoprosessejaan. Hyvinkään kaupunki on ainut, joka on tiedottanut kertovansa kasvomaskien jakamisesta lisää ensi viikolla, kun asiasta tehdään päätöksiä.

Kuntien lisäksi Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä jakaa maskeja vähävaraisille osana normaalia palvelutarjontaansa.

Kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen vahvistaa, että Keusotessa maskien jako on jo aloitettu.

– Ensi viikon puolella laitamme tiedotteen vielä tästä toiminnasta ja tarkemmista pisteistä koko alueella, Laitinen-Parkkonen kertoo.

Lisää aiheesta täältä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut