Nurmijärven nuorille ei ole tulossa kotiintuloaikasuositusta – tärkeästä asiasta suunnitteilla sen sijaan kampanja

Perheet: Kunta ei ota käyttöön suositusta lasten ja nuorten kotiintuloajoista. Sen sijaan lisätään kampanjoimalla tietoisuutta kotiintuloaikojen tärkeydestä.

Niukka enemmistö lapsista ja nuorista ei kannatta kunnan asettamaa suositusta kotiintuloajasta. Kuvituskuva. Jaana Kautto
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärvellä ei olla ottamassa käyttöön suositusta lasten ja nuorten kotiintuloajoista. Hyvinvointilautakunta ja sivistyslautakunta päättivät asiasta kielteiset lausunnot tämän viikon kokouksissaan. Asia etenee toki vielä valtuuston käsittelyyn.

Sen sijaan, että kopioitaisiin ns. Islannin mallista kotiintuloaikojen asettaminen, lautakunta päätti, että sivistys- ja hyvinvointialalla voidaan lisätä kotien ja nuorten keskuudessa tietoisuutta kotiintuloaikojen tärkeydestä.

Tietoisuuden lisääminen toteutetaan eri toimijoiden yhteistyöllä. Myös nuoret otetaan mukaan kampanjaan. Kampanja toteutetaan muun muassa lähettämällä kotiin Wilma-viestillä tietoa kotiintuloaikojen tärkeydestä sekä tuottamalla some-sisältöä eri kohderyhmille.

L autakun tien päätökset ovat vastauksia valtuutettu Harri Lepolahden (sd.) ja 18 muun valtuutetun tammikuussa 2019 tekemään valtuustoaloitteeseen. Siinä esitettiin, että Nurmijärven kunta selvittäisi mahdollisuuden ottaa käyttöön suosituksen lasten ja nuorten kotiintuloajasta.

Aloitteen tekijöiden mukaan suosituksen ensisijaisena tarkoituksena on herättää vanhemmat kiinnittämään huomiota lasten ja nuorten hyvinvointiin ja sekä pyhittää ilta perheiden yhteiselle ajalle. Aloitteessa toivottiin, että asiaa selvitettäessä kuultaisiin lapsia, nuoria, vanhempia sekä eri viranomaisia.

Sivistys- ja hyvinvointitoimiala kartoittikin lasten ja nuorten mielipiteitä kotiintuloajan asettamisesta syksyllä 2019 kuulemalla peruskoulujen ja lukioiden oppilaskuntia sekä nuorisovaltuustoa. Lisäksi Kirkonkylän, Klaukkalan ja Rajamäen vanhempainfoorumit ovat ottaneet kantaa esitykseen.

Kyselyjen perusteella kotiintuloaikojen asettaminen kunnan toimesta jakaa mielipiteet lähes tasan puolesta ja vastaan. Kaikki vanhempainfoorumit kannattivat suositusta yhteisestä kotiintuloajasta. Niukka enemmistö lapsista ja nuorista ei kannattanut suositusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut