Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ympäristölautakunta edelleen maankaatopaikan kannalla – vaatii kunnan valituksen hylkäämistä

Perttulan ja Röykän välille suunnitellun maankaatopaikan lupaprosessi oli jälleen tällä viikolla Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan käsittelyssä.

Alun perin Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päätti 9.5.2017 Keski-Suomen Kuljetus Oy:n ympäristöluvasta ja aloituslupahakemuksesta. Vaikka lautakunnan nurmijärveläiset jäsenet vastustivat hanketta, niin enemmistön voimin lupa myönnettiin.

Ympäristölupapäätöksessä Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta myönsi Keski-Suomen Kuljetus Oy:lle toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan pilaantumattomien ylijäämämassojen välivarastointiin ja loppusijoitukseen sekä betoni-, tiili- ja asfalttijätteen välivarastointiin, jalostukseen ja hyödyntämiseen.

Lupa on myönnetty Tulppaani-nimiselle kiinteistölle, joka sijaitsee Perttulan ja Röykän rajalla Lopentien ja Isoniityntien risteyksen tuntumassa.

Nyt asia oli jälleen ympäristölautakunnan käsittelyssä, kun lautakunnalta pyydettiin vastausta korkeimpaan hallinto-oikeuteen tehtyihin valituksiin. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset joulukuussa, mutta valittajat veivät asian korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

Vaikka valittajat toivovat luvan hylkäämistä, niin ympäristölautakunnan tuoreen lausunnon mukaan Keski-Suomen Kuljetus Oy:n Röykkään suunnittelema maankaatopaikka on kokoluokaltaan, kestoltaan ja ympäristövaikutuksiltaan Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan toimialueella tavanomainen.

Valittajien joukossa on mm. Nurmijärven kunta. Sen lisäksi korkeimpaan hallinto-oikeuteen on jätetty kaksi muuta valitusta.

Kunnanhallituksen mielestä valitusluvan hakeminen korkeimmalta hallinto-oikeudelta oli perusteltua, koska hankkeella on sen kokoluokka, kesto ja merkittävät ympäristövaikutukset huomioiden pitkäkestoisia vaikutuksia.

Kunnan valituksessa nousevat esille muun muassa kaavanvastaisuus, ekologisen yhteyden heikentyminen ja luontoselvityksen puutteellisuus. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta kumoaa kuitenkin nämä huolenaiheet vastineessaan.