Ympäristölautakunta edelleen maankaatopaikan kannalla – vaatii kunnan valituksen hylkäämistä

Perttulan ja Röykän välille suunnitellun maankaatopaikan lupaprosessi oli jälleen tällä viikolla Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan käsittelyssä.

Alun perin Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päätti 9.5.2017 Keski-Suomen Kuljetus Oy:n ympäristöluvasta ja aloituslupahakemuksesta. Vaikka lautakunnan nurmijärveläiset jäsenet vastustivat hanketta, niin enemmistön voimin lupa myönnettiin.

Ympäristölupapäätöksessä Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta myönsi Keski-Suomen Kuljetus Oy:lle toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan pilaantumattomien ylijäämämassojen välivarastointiin ja loppusijoitukseen sekä betoni-, tiili- ja asfalttijätteen välivarastointiin, jalostukseen ja hyödyntämiseen.

Lupa on myönnetty Tulppaani-nimiselle kiinteistölle, joka sijaitsee Perttulan ja Röykän rajalla Lopentien ja Isoniityntien risteyksen tuntumassa.

Nyt asia oli jälleen ympäristölautakunnan käsittelyssä, kun lautakunnalta pyydettiin vastausta korkeimpaan hallinto-oikeuteen tehtyihin valituksiin. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset joulukuussa, mutta valittajat veivät asian korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

Vaikka valittajat toivovat luvan hylkäämistä, niin ympäristölautakunnan tuoreen lausunnon mukaan Keski-Suomen Kuljetus Oy:n Röykkään suunnittelema maankaatopaikka on kokoluokaltaan, kestoltaan ja ympäristövaikutuksiltaan Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan toimialueella tavanomainen.

Valittajien joukossa on mm. Nurmijärven kunta. Sen lisäksi korkeimpaan hallinto-oikeuteen on jätetty kaksi muuta valitusta.

Kunnanhallituksen mielestä valitusluvan hakeminen korkeimmalta hallinto-oikeudelta oli perusteltua, koska hankkeella on sen kokoluokka, kesto ja merkittävät ympäristövaikutukset huomioiden pitkäkestoisia vaikutuksia.

Kunnan valituksessa nousevat esille muun muassa kaavanvastaisuus, ekologisen yhteyden heikentyminen ja luontoselvityksen puutteellisuus. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta kumoaa kuitenkin nämä huolenaiheet vastineessaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut