Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän veljestä esitetään Taaborinvuorella koronasta huolimatta – "Meillä on tarkka tartuntatorjuntasuunnitelma, joka on lääkärin hyväksymä"

Kulttuuri: Taaborinvuoren esitykset siirtyivät kesäkuulta elokuuhun.

Kivi-Juhlien Seitsemän veljeksestä sai ensi-iltansa tämän viikon keskiviikkona. Ensi-illan oli tarkoitus olla jo kesäkuussa, mutta korona siirsi sen elokuulle.

– Meillä on tarkka tartuntatorjuntasuunnitelma, joka on lääkärin hyväksymä. Kaikki katsomopaikat eivät ole luonnollisesti käytössä, vaan pidämme turvavälit. Katsomoon mahtuu 720 katsojaa, mutta voimme ottaa enintään 360 katsojaa per esitys. Myynnissä suosimme kortteja, mutta käteiselläkin voi maksaa. Olemme uusineet korttimaksua varten laitteistojamme, Kivi-juhlien puheenjohtaja Lea Hirvasniemi-Haverinen kertoo teatterin koronavarautumisesta.

Lippuja on mennyt Hirvasniemi-Haverisen mukaan hyvin kaupaksi, mutta turvarajojen sisällä mahtuu edelleen yleisöä.

– Hygienian kanssa teemme entistä enemmän työtä, luonnollisesti tarjolla on käsidesiä joka kulmassa, turvaväleistä huolehditaan, pinnat pidetään puhtaina ja käsiä pestään, Hirvasniemi-Haverinen luettelee.

Hänen mukaan Taaborinvuorella on turvallisuuspäällikkö ja koulutettu ensiapuhenkilöstö. Koulutetut järjestysmiehet ovat myös joka ilta paikalla. Talkooväki on saanut tarkat turvallisuusohjeet ja heidät on koulutettu. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä joka ilta.

Korona on luonnollisesti vaikuttanut kesäteatterilaisten suunnitelmiin. Pandemian alkuvaiheessa pidettiin etäharjoituksia ja ensi-ilta jouduttiin siirtämään kesäkuusta elokuuhun.

Teemme enemmän työtä hygienian ja turvallisuuden kanssa.

– Kun siirryimme ulkoharjoituksiin Taaborinvuorelle, meillä oli ehdoton kielto tulla sairaana harjoituksiin, Hirvasniemi-Haverinen sanoo.

Korona on lisännyt valtavasti talkootyötä ja asioita on jouduttu tekemään koronan vuoksi moneen otteeseen uudestaan.

– Tarkkailemme toki jatkuvasti pandemia-tilannetta ja olemme valmiit tekemään tarpeelliset toimenpiteet.

Hirvasniemi-Haverinen toivoo etteivät katsojat tule paikalle sairaana ja että he ymmärtävät pitää turvavälit toisiin ihmisiin huomauttamatta.

– Toivotamme kaikki tervetulleiksi viettämään Seitsemän veljeksen juhlavuotta katettuun ulkoilmateatteriin Aleksis Kiven lapsuuden maisemiin, Hirvasniemi-Haverinen sanoo.

Kesäkuun esityksiin ostetut liput käyvät sellaisenaan vaihdetuille päiville elokuulle. Jo lipun ostaneet voivat käydä tarkistamassa lippu.fi:n henkilökohtaiselta tililtä, mille elokuun päivälle lippu on siirretty. Lippu.fi ilmoittaa uudesta esityspäivästä asiakkaille automaattisesti. Lipun voi halutessaan vaihtaa toiseen ajankohtaan soittamalla lippu.fi asiakaspalveluun. Näin toimiessa lippua ei ole tarvetta perua.

Seitsemän veljeksen ohjaa itsekin lapsena kyseisen näytelmän Taaborinvuorella nähnyt Samuli Reunanen, joka ohjasi Kivi-juhlille 2013-2014 Veijo Meren näytelmän Aleksis Kivi. Klassikkoteos Seitsemän veljestä täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Tällä kertaa seitsemän veljeksen rooleissa nähdään seitsemän naista.

– Veljekset ovat kuitenkin edelleen miehiä, mistä syntyy kiinnostava jännite miehenä ja naisena olemiseen, Reunanen kuvasi NU:lle toukokuussa.

Nurmijärvellä on järjestetty Kivi-juhlia vuodesta 1952. Juhlien ajatuksena on Kiven perinteen vaaliminen, joista tärkeimpänä on jokavuotinen harrastajavoimin toteutettu kesäteatteriesitys. Taaborinvuoren näyttämölle pääsevät kaikki halukkaat.

Seitsemän veljestä on nähtävillä Taaborinvuorella 19.–30. elokuuta.