Nurmijärven lukioiden abit siirtyvät etäopetukseen – muut lukiolaiset jatkavat lähiopetuksessa

Kuvituskuva. Sami Lettojärvi

Nurmijärven kunta on päättänyt siirtää Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden viimeisen vuoden opiskelijat eli abiturientit siirtyvät etäopetukseen koronavirustilanteen huonontumisen vuoksi.

Vastaavia ratkaisuja on tehty muun muassa Espoossa, Vaasassa ja Porissa.

Lähiopetus jatkuu Nurmijärven abeilla ensi keskiviikkoon asti ja sen jälkeen he siirtyvät etäopetukseen. Sen sijaan esimerkiksi Espoossa siirrytään etäopetukseen 1.9.

Kunna tiedotteen mukaan etäopetukseen siirtymisellä pyritään varotoimenpiteenä pienentämään abiturienttien tartuntariskiä ja turvaamaan kirjoituksiin osallistuvien opiskelijoiden pääsy kokeisiin.

Tällä pyritään myös suojelemaan opetushenkilöstöä, jotka toimivat ylioppilaskirjoituksissa järjestely- ja valvontatehtävissä. Etäopetusta jatketaan syksyn ylioppilaskirjoituksiin päättymiseen asti.

Lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat jatkavat toistaiseksi pääsääntöisesti lähiopetuksessa molemmissa toimipisteissä.

Nurmijärven lukion on tiedottanut yksityiskohtaisemmista ohjeista Wilma-viestillä lukion opiskelijoita ja huoltajia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut