Nurmijärven lukio aikoo pitää ylioppilasjuhlansa koronasta huolimatta – läheiset eivät pääse mukaan

Kuvituskuva. Katja Juurikko

Nurmijärven Uutiset kertoi eilen, että Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on antanut vakavoituneen koronatilanteen takia jäsenkunnilleen suosituksen ylioppilasjuhlien perumisesta tai juhlien osallistujien ryhmäkokojen rajoittamisesta 50–100 henkilöön.

Nurmijärven lukio aikoo tästä huolimatta pitää viime keväältä siirtyneet ylioppilasjuhlansa ensi viikon lauantaina 29.8.

Kunnan tiedotteen mukaan Nurmijärven lukion yo-juhlat pidetään Keusoten ohjeistuksen mukaisesti kahtena erillisenä tilaisuutena. Molemmat tilaisuudet järjestetään Nurmijärven yhteiskoulun juhlasalissa. Rajamäen toimipisteen ylioppilaiden juhla toteutetaan klo 10 ja Kirkonkylän toimipisteen ylioppilaiden juhla puolestaan klo 12.

Jotta juhla voidaan järjestää turvallisesti, joutuvat ylioppilaiden läheiset kuitenkin jäämään pois juhlasta. Toimenpiteillä pyritään suojelemaan mm. järjestelyihin osallistuvaa opetushenkilökuntaa ja sitä kautta lukioiden työyhteisöä ja muita opiskelijoita jatkotartunnoilta.

– Joudumme valitettavasti luopumaan kokonaan aiemmin ilmoitetuista ylioppilaiden vieraslukumääristä. Näin ollen sisätilaisuuksiin ei voida kutsua lainkaan muita kuin ylioppilaat ja juhlajärjestelyihin osallistuva lukion opetushenkilöstö, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan tällä toimenpiteellä pyritään pitämään tilaisuuksien ryhmäkoko mahdollisimman pienenä tartuntojen torjunnan näkökulmasta.

– Lisäksi emme suosittele riskiryhmiin kuuluvien ylioppilaiden osallistumista juhliin.

Samalla kunta muistuttaa, että sairaana ei tilaisuuteen voi osallistua ja tilaisuuksissa tulee noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia.

Tiedotteen mukaan ylioppilaiden läheisillä on mahdollisuus tulla vastaanottamaan ja onnittelemaan ylioppilaita juhlatilaisuuden päätyttyä Pratikankujan piha-alueelle turvaetäisyyksistä huolehtien. Juhlasalin tilaisuuden arvioitu kesto on noin yksi tunti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut