Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Team Härkönen Sterkmanille SM-hopeaa beachvolleyssa

Beachvolleyn SM-kiertue sai päätöksensä viime viikonloppuna Tampereen Ratinalla pelatuissa SM-finaaleissa, joissa ratkottiin SM-mitalien kohtalo.

Perjantaina pelit alkoivat neljännesvälierillä, joista tiensä puolivälieriin Team Stallhagenia Vili Topio ja Verneri Vetriö (ranking 3.) vastaan selvitti pari Kouki/Ilomäki(ranking 6).

Ottelu oli tiukka ja Team Stallhagenin pelatessa sideout peliänsä alle kesän perustasonsa, Kouki/Ilomäki onnistui voittamaan ottelun ensimmäisen erän.

Toisessa erässä Team Stallhagen näytti jo merkkejä siitä pelistä, jollaisen he olivat edellisviikonloppuna pelanneet kaataessaan samaan aikaan pelatuissa Viron mestaruusturnauksessa voittaneen Nolvak/Tiisaar kaksikon. Toinen erä näin Team Stallhagenille.

Kolmas erä lähti Team Stallhagenin osalta heikosti käyntiin ja vastustaja pääsi aina ottelupalloon johdossa 14–11, josta Team Stallhagen nousi 13–14 tilanteeseen, mutta tuo ei silti riittänyt ja Kouki/Ilomäki voittivat ottelun ja etenivät näin lauantain välieriin Team Härkönen Sterkmania Pyry Topio ja Pekka Piippo vastaan.

Toiseen välierään lauantaille tiensä selvittivät Jaakko Keskitalo ja Teppo Pulkkinen ranking 1. Jyrki Nurmistä ja Santeri Sireniä vastaan.

Välierässä Yle Areenassa kuvatussa pelissä Team Härkönen Sterkman lähti vahvasti liikkeelle ensimmäisessä erässä Kouki/Ilomäkeä vastaan ja näytti näin siinä vaiheessa, miksi joukkue on ranking 2. Ensimmäinen erä team Härkönen Sterkmanille näin luvuin 21–17.

Toinen erä lähti liikkeelle huonosti ja Kouki/Ilomäki pelasivat aivan hurmoksessa aina toisen erän 19–9 johtotilanteeseen saakka, kunnes Team Härkönen Sterkmanin Pyry Topio löysi syöttöruudusta kovuutta ja kavensi tilannetta 14–19 pisteeseen. Viimeinen puoleenvaihto 15–20 tilanteessa ja Team Härkönen Sterkmanin kaventaessa ja lähestyessä vielä 18–20 tilanteeseen näytti jo, että meneekö ottelu sittenkään kolmanteen erään. Sitten Joona Ilomäki löysi ratkaisun ja erä Kouki/Ilomäelle ja ottelu kolmanteen erään.

Kolmas erä oli jälleen alkuun haastajajoukkueen näytöstä, mutta Team Härkönen Sterkman onnistui kääntämään erän hyväkseen ja eteni lopulta ensimmäisenä joukkueena sunnuntaina YLE TV2 kuvattuun ja pelattuun SM-finaaliin.

Toisessa välierässä Pulkkinen/Keskitalo haastoi paria Nurminen/Siren hyvin toinen erä venyi jopa jatkopalloille saakka, mutta ykköspari kuitenkin lukemin 2–0 (21–18,22–20) finaaliin.

Keskitalo/Pulkkinen onnistui vielä lauantai-illan päätteeksi voittamaan trilleriksi muodostuneen kolmen erän pronssiottelun Kouki/Ilomäkeä vastaan ja saivat pronssimitalit kaulaansa.

Sunnuntain finaali ei valitettavasti paljon jännitystä tuonut. Team Härkönen Sterkmanin vastaanoton ja hyökkäyspelin ollessa kauden heikointa ja perusasiat kasassa pitäneen Nurminen/Siren pystyivät melko lailla rallattelemaan Suomenmestaruuteen.

Ottelun ensimmäinen erä oli näennäisen tasainen, mutta meni lopulta varsin selvin lukemin 21–15 Nurminen/Sirenille.

Toinen erä lähti Team Härkönen Sterkmanilta hyvin ja se johti erää 5–3, mutta sitten peli romahti täysin. Toinen erä 21–9 Nurminen/Sirenille ja ottelu erin 2–0.

Muutamia Topion puolustuspallojen jälkeisiä tuuletuksia Team Härkönen Sterkman ei päässyt ottelussa tuulettamaan ja juhlimaan.

– Meille varsin tyypillinen peli, mutta kun vastustaja hoitaa perusasiat laadukkaasti ja me emme saa noita asioita tehtyä, niin ei voi voittaa. Lopputulos kaudesta kokonaisuudessaan on hyvä, mutta kun emme saaneet pelattua onnistunutta peliä kotimaan kentillä koko kesänä parhaimman talviharjoittelukauden jälkeen, pistää harmittamaan aivan vietävästi, Pyry Topio kertoo.

Pyry Topio ja Pekka Piippo /Team Härkönen Sterkman näin SM-hopealle ja Vili Topio ja Verneri Vetriö /Team Stallhagen sijalle 5.