Mielipide: Asialliset perustelut lukiokeskusteluun

Kirkonkyläläinen

Nurmijärven Uutiset uutisoi 15.–16.8.2020 ilmestyneessä lehdessään rajamäkeläisten mielenosoituksesta Rajamäen lukion puolesta. Haastattelussa todettiin, ”Hyvinkäälle saa koulumatkatukea ja siellä on harrastuksia, mutta kirkonkylässä ei mitään, eikä sinne saa koulumatkatukea.

Meillä täällä kirkonkylässä on monenlaista harrastustoimintaa aivan samoin kuin kunnan muissakin osissa. Jos oman harrastuksen ryhmää ei löydy kirkolta, niin voi matkata toiseen kylään ja päin vastoin.

Kela maksamaa koulumatkatukea saa 10 kilometriä tai 54 euroa ylittävältä koulumatkalta. Keski-Uudenmaan seutulippu, jolla pääsee liikkumaan Nurmijärven, Hyvinkään, Tuusulan, Järvenpään, Mäntsälän, Sipoon ja Pornaisten välisillä matkoilla ja sisäisessä liikenteessä, maksaa 63€. Nurmijärven kunnan sisäinen alle 19-vuotiaiden lippu maksaa 44€.

Lukion sijoittumista koskevassa keskustelussa tulee ensisijaisesti ajatella sitä, että opiskelijoille pystytään tarjoamaan laajat valinnat, jotta eri oppiaineiden pitkien kurssien puuttumisen vuoksi ei jouduta hakeutumaan naapurikuntien lukioihin. Riittävän suuri oppilasmäärä tuo tarpeeksi tunteja laadukkaan opetuksen perustaksi. Pienellä oppilasmäärällä sitä ei saavuteta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut