Urheiluseurojen kausikortteja pian lainaksi kirjastoista – kulttuuritapahtumiin ei vastaavaa käytäntöä

Nurmijärven kirjastoista on syksystä 2020 alkaen mahdollista lainata muutamien paikallisten urheiluseurojen kausikortteja. Toiminnan alkamisesta tiedotetaan tarkemmin, kun lainauskäytännöt on sovittu seurojen kanssa.

Sote-palveluiden kanssa jatketaan yhteistyömallin kehittämistä koskien kunnan järjestämien kulttuuritapahtumien lippujen jakamista.

Tämä selviää vastauksesta, jonka hyvinvointilautakunta on antanut kirjastosta lainattavien palvelujen määrän lisäämistä koskevasta valtuustoaloitteesta. Kunnanhallitus käsitteli vastausta maanantaina.

Sanna Viljakainen (sd.) ja 24 muuta kunnanvaltuuston jäsentä on tehnyt valtuustoaloitteen paikallisten urheilu- ja kulttuuritapahtumien kausikorttien lainaamisesta kirjastoista. Aloitteessa viitataan vastaavaan toimintaan mm. Tampereella ja Porissa.

Nurmijärven kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä liikuntapalvelut ovat yhdessä selvittäneet paikallisilta urheilu- ja kulttuuritoimijoilta mahdollisuutta kausikorttien lainaamiseen kirjastoista. Ne nurmijärveläiset urheiluseurat, joilla on maksullisia ottelutapahtumia, ovat ilmoittaneet, että kausikorttien tai ottelulippujen lainaaminen kirjastoista onnistuu. Nurmijärvellä on tällaisia seuroja vain muutama.

Nurmijärvellä kulttuuritoimijoilla ei ole varsinaisia esityskausia, joten käytössä ei ole kausikorttejakaan. Monikkosalissa tapahtumia järjestävät useat eri toimijat, joten sinnekään ei ole mahdollista hankkia kausikorttia. Kulttuuritoimintaa järjestävät paikalliset yritykset eivät ole kiinnostuneita maksuttomien kausikorttien lainaamisesta.

Käytännössä kunnan pitäisi ostaa kulttuuritapahtumiin lippuja, joita jaettaisiin kuntalaisille. Tarkoituksenmukaisempaa tällaisessa toiminnassa olisi vastauksen mukaan kohdentaa liput niitä todella tarvitseville kuntalaisille.

Kulttuuripalveluissa selvitetäänkin, onko sote-palveluiden kanssa mahdollista päästä yhteistyöhön, jossa sosiaalityöntekijät jakavat kunnan järjestämiin kulttuuritapahtumiin maksuttomia pääsylippuja sellaisille henkilöille, joilla ei taloudellisen asemansa vuoksi ole muuten mahdollisuutta osallistua tapahtumiin.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut