Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuvat Arkadian yhteislyseon abit siirtyvät etäopetukseen – muut jatkavat lähiopetuksessa

Arkadian yhteislyseon ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijat siirtyvät etäopetukseen ensi viikon maanantaina 31. elokuuta. Etäopetus kestää tiistaihin 29. syyskuuta asti.

Arkadian yhteislyseon rehtori Akseli Salmen mukaan etäopetuksen tarkoituksena on turvata paremmin kokelaiden mahdollisuus osallistua ylioppilaskokeisiin.

– Nykytilanteessa yksikin opiskelijalla tai henkilökuntaan kuuluvalla todettu koronavirustartunta johtaisi laajoihin karanteenitoimiin kirjoittajien keskuudessa, Salmi sanoo.

Karanteenista ei voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Kirjoittajien ollessa etäopetuksessa heihin kohdistuvat karanteenirajoitusten mahdollisuudet ovat pienempiä.

Selvästi abeille suunnatut kurssit toteutetaan etänä GoogleMeet-tunteina. Osa abikursseista ehditään pitää ennen etäopintoihin siirtymistä.

Toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoita sisältävien ryhmien opetuksessa käytössä voi olla etäopetuksen ja lähiopetuksen yhdistelmä. Muutamien kurssien kohdalla toteutetaan opiskelijan itsenäistä työtä.

– Ensimmäisen ja toisen vuosikurssin kurssit jatkuvat normaalisti lähiopetuksena. Jos toisen vuosikurssin opiskelija osallistuu selvästi abeille suunnatulle kurssille, osallistuu hän etäopetukseen esimerkiksi koulun tiloissa, Salmi sanoo.

Ne kolmannen vuosikurssin opiskelijat, jotka eivät osallistu syksyn kirjoituksiin, jatkavat lähiopetuksena toteutettavilla kursseilla normaalisti.