Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MakuPadan uudet yrittäjät panostavat ruokaan pienellä twistilllä – "Meille on tärkeää, että tarjolla on jokaiselle jotain"

Nurmijärven kirkonkylällä vuosia palvellut lounasravintola MakuPata sai elokuun alussa uudet omistajat. Puolitoista vuotta Juhlapalveluiden omistajana ollut Johanna Ekholm halusi ostaa ravintolan miehensä Kasper Ekholmin kanssa tukeakseen pitopalvelutoimintaa.

– Pitopalvelu on kausiluontoista, suurin kysyntä on juhlien aikaan. Ravintolan pyörittämisessä puolestaan töitä on tasaisesti maanantaista perjantaihin, Johanna Ekholm sanoo.

Pitopalvelu on Johanna Ekholmin yritys, jossa Kasper auttaa häntä tarvittaessa. MakuPata on heidän yhteinen ja työllistää molemmat sataprosenttisesti.

Aviopari ei halua muuttaa lounasravintolaa juurikaan, vaan lähtee liikkeelle tutulla asetelmalla.

– Teemme joitain kalustemuutoksia ja olemme tuoneet vesipullot pöytiin valmiiksi asiakkaille, Johanna Ekholm sanoo.

Ruoka pysyy myös pitkälti samana, eli tarjolla on edelleen kotiruokaa, mutta Ekholmien omalla twistillä höystettynä. Twistillä he tarkoittavat esimerkiksi hernekeittopäivän perinteisen pannukakun muuttamista Ahvenanmaan pannukakuksi tai keiton sekaan heitettyä itse savustettua lihaa. Ekholmit eivät halua käyttää lainkaan eineksiä, vaan tekevät ruoat alusta loppuun itse.

– Meille on tärkeää, että tarjolla on jokaiselle jotain. Haluamme panostaa ruokiin myös esteettisesti. Menemme toki maku edellä, mutta ruoan pitää myös näyttää hyvältä, Johanna Ekholm sanoo.

He käyttävät mahdollisuuksien mukaan lähitilojen ruokaa. Esimerkkinä tästä on nurmijärveläinen Nordqvistin teetalo.

– Teemme heidän kanssaan yhteistyötä, eli meiltä ei saa muita kuin heidän teetään, Johanna Ekholm sanoo.

Ekholmit ovat ajatelleet pitää tulevaisuudessa teemaviikkoja, jolloin ruoka voisi olla esimerkiksi italialaista.

A-oikeudet omaavasta MakuPadasta saa lounasta joka arkipäivä kello 10:30–13:30. Myös yksityistilaisuudet on mahdollista järjestää ravintolassa lounasajan ulkopuolella.

– Yksi syy ravintolan ostoon on nimenomaan mahdollisuus tarjota asiakkaille paikka, jossa viettää juhlia tai järjestää erilaisia tilaisuuksia. Juhlapalveluiden kautta tulee usein kyselyitä tiloista, joita voisi käyttää ja nyt meillä on, mitä ehdottaa, Johanna Ekholm sanoo.

Ekholmit ovat olleet koko ikänsä ravintola-alalla, joten uusi aluevaltaus lounasravintolan ostaminen ei ole.

– Kasper on meillä pääsääntöisesti kokkina ja minä hoidan asiakaspalvelun, mutta teemme kuitenkin molemmat kaikkea, koska olemme täällä kahdestaan.